Laatst bijgewerkt: 03-08-2021

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

54Bestede uren

21Beoordeelde onderzoeken

164Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote tennistas test 2023. Hier stellen we alle tennis tassen die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste tennistas voor je te vinden.

Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waarvan je op de hoogte moet zijn als je een tennistas wilt kopen.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Een tennistas biedt meestal veel bergruimte voor je tennisracket en andere tennisuitrusting, zoals je tennisschoenen of tennisballen.
 • Als je vaak onderweg bent en op toernooien, moet je voor een ruime toernooitas gaan. Ze zijn meestal voorzien van thermo-gecoate compartimenten en zijn gemaakt van weerbestendig materiaal.
 • Goedkope en eenvoudige tennisrugzakken kun je kopen voor tien euro. Voor ruime tassen moet je een budget van 20 tot 60 euro uittrekken.

Tennistas: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een tennistas koopt

Wanneer is de juiste tennistas voor jou?

Tennistassen bieden opbergruimte voor je tennisuitrusting. Als je alleen ruimte nodig hebt voor het hoogstnoodzakelijke, ga dan voor een tennisrugzak die je comfortabel op je rug kunt dragen.

Als je op weg bent naar een toernooi en meerdere rackets nodig hebt, kies je altijd een tennistas in de vorm van een racket. Deze zogenaamde rackettas heeft meestal plaats voor tot 15 rackets en vaak een vak voor schoenen of andere uitrusting.

Een toernooitas biedt voldoende ruimte en is uitgerust met vernieuwende technologieën die je zult waarderen als je vaak onderweg bent.

Wat maakt een goede toernooitas?

Een toernooitas van goede kwaliteit is gemaakt van duurzaam materiaal dat waterdicht is en beschermt tegen de kou. Hij moet voorzien zijn van speciale technologieën om de rackets te beschermen, zoals thermo-gecoate en geïsoleerde racketvakken.

Hij is ook verdeeld in aparte vakken, bijvoorbeeld een vak voor vochtig textiel en schoenen. Verder heeft een toernooitas van hoge kwaliteit goed gevoerde draagriemen en een ergonomische draagvorm.

Hoeveel kost een tennistas?

Een goedkope tennistas is meestal een tennisrugzak, die je voor zo weinig als € 10 kunt kopen. Hij is echter vrij compact en alleen de meest essentiële spullen passen in de rugzak.

Gemiddeld moet je tussen € 20 en € 60 investeren voor een goede toernooitas. Deze is al voorzien van aparte vakken en biedt plaats aan je tennisuitrusting.

Soort tennistas Prijscategorie
Tennisrugzak vanaf 10 €
Tennistas 20 € – 60 €
Hoogwaardige toernooi tennistas 150 € – 350 €

Heb je erg hoge verwachtingen van je tennistas en wil je opvallen bij je volgende toernooi? Dan kun je tot 150 € uitgeven aan de juiste tas. Sommige tassen die van leer zijn, bijvoorbeeld, kosten tot €350 of meer.

besluit: Welke soorten tennistassen zijn er en welke is geschikt voor mij?

Tennis is een van de populairste rugslagsporten. Om ervoor te zorgen dat je uitrusting altijd bij je is en uniform vervoerd kan worden, zijn tennistassen een onmisbare metgezel voor elke wedstrijd. Rackets, voldoende tennisballen en co. kunnen zo samen van huis naar kantoor of naar de tennisbaan vervoerd worden, zodat een stressvrij spel met weinig inspanning gegarandeerd is.

In principe kan een onderscheid gemaakt worden tussen drie soorten tennistassen

 • Tennistas voor één speler
 • Team tennis tas
 • Tennis rugzak

De verschillende instrumenten van de backgammon sport tennis kunnen in diverse tassen vervoerd worden. Ze verschillen op sommige punten, zoals de vormgeving, het materiaal, het vulvolume en de transportmethode.

In het volgende willen we je de belangrijkste voor- en nadelen van de verschillende tennistassen laten zien om je aankoopbeslissing wat gemakkelijker te maken. Het is natuurlijk aan jou om te beslissen welke tenniszak voor jou de juiste is.

Wat onderscheidt een tennistas voor één speler en wat zijn de voor- en nadelen?

Minimalisme en aandacht voor het essentiële zijn de kenmerken van deze tas. De tennistas biedt je voldoende ruimte voor je tennisracket, een paar ballen en de dingen die voor jou persoonlijk belangrijk zijn.

Er zijn geen grenzen aan het ontwerp van je tas: kies uit stijlvolle enkele kleuren of kleurencombinaties om de sfeer te bepalen. Feit is dat de blikvangers niet alleen enorm praktisch zijn, maar vooral een blikvanger en een algemeen populaire manier om sportuitrusting te vervoeren in de tennisscene.

Voordelen
 • Licht van gewicht
 • Diverse maten verkrijgbaar
Nadelen
 • Beperkte inhoud
 • Zeer zwaar

Waarin onderscheidt een teamtennistas zich en wat zijn de voor- en nadelen?

Deze draagtas biedt opbergruimte voor tot negen rackets en maakt het dus mogelijk verschillende rackets van de teamleden of je eigen individuele racketcollectie mee te nemen. Bovendien biedt de tennistas met grote transportcapaciteit zijvakken voor het opbergen van belangrijke persoonlijke voorwerpen.

De draagtas is er in verschillende kleuren en vormen en is verkrijgbaar in verschillende maten en van verschillende fabrikanten. Afhankelijk van je behoeften kun je een tennistas kiezen die aan je individuele behoeften voldoet en een modieus en praktisch accessoire is voor elke tennisser.

Voordelen
 • Grote opslagcapaciteit
 • Diverse maten verkrijgbaar
Nadelen
 • Zeer zwaar

Waarin onderscheidt een tennisrugzak zich en wat zijn de voor- en nadelen?

Dit model tennistas is erg handig voor het vervoeren van de sportuitrusting die nodig is bij het tennissen, dankzij de praktische rugzakfunctie. Het rugzakmodel is verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren en bij verschillende fabrikanten en kan dus naar eigen voorkeur gekozen worden.

De gewichtsverdeling rust op beide schouders en de rug en is daarom bijzonder geschikt voor voorbelaste tennissers met rugproblemen of voor transport met langere draagtijd.

Voordelen
 • Comfortabel
 • Zeer licht
 • Diverse maten verkrijgbaar
Nadelen
 • Beperkte capaciteit

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om tennistassen te vergelijken en te evalueren

Functionaliteit

Heb je een tas nodig die je comfortabel op je rug kunt dragen of een tas waarin plaats is voor al je tennisuitrusting? Een tennisrugzak is, in tegenstelling tot een toernooitas, praktisch maar biedt weinig extra ruimte.

“11punkt.de“Consumentenorganisatie
Wees voorzichtig met tennistassen van het internet.

Ogenschijnlijk goedkope voorwerpen zijn meestal van goedkope materialen gemaakt, werken niet goed, of hebben duidelijke fabricagefouten. Daarom is het bij online kopen vooral belangrijk om de verschillende meningen van klanten over het betreffende product te lezen.

(Bron: 11punkt.de)

Draagcomfort

Een uitstekende tennistas heeft goed gewatteerde draagriemen en een ergonomische draagvorm. Sommige tassen hebben een extra rugzakfunctie, zodat de tassen ook gemakkelijk op de rug gedragen kunnen worden. Sommige toernooitassen hebben ook wieltjes om ze gemakkelijk te kunnen vervoeren.

Bij het kopen moet je letten op het materiaal en het gewicht van de tennistas.

Ontwerp

Een ander belangrijk punt is natuurlijk het ontwerp, want een heel goede tennistas moet niet alleen functioneel zijn, maar ook visueel aantrekkelijk. Er zijn hier geen grenzen, want tennistassen zijn er in allerlei kleuren en uitvoeringen. Als je bijzonder veel waarde hecht aan materialen van hoge kwaliteit, kun je ook gaan voor tennistassen in lederlook.

Beeldbron: Pixabay.com / anais_anais29

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies