Laatst bijgewerkt: 02-08-2021

Onze selectiecriteria

5Onderzochte producten

29Bestede uren

12Beoordeelde onderzoeken

121Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote Magura remtest 2019. Hier presenteren we alle Magura remmen die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie voor je samengesteld en ook een samenvatting van beoordelingen van klanten op het web toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste Magura remmen voor je te vinden.

Je vindt in onze gids ook antwoorden op veel gestelde vragen. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waarvan je op de hoogte moet zijn als je Magura remmen wilt kopen.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Magura is een Duitse firma die vooral bekend is om haar remmen.
 • Magura biedt verschillende soorten remmen aan. In welke situatie je je ook bevindt, Magura biedt een geschikt model voor jou.
 • Als bedrijf zet Magura zich in voor veel innovatie en kwaliteit. Bovendien bieden ze individuele oplossingen en besteden ze ook aandacht aan het milieu.

Magura remmen: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je Magura remmen koopt

Wat onderscheidt Magura van andere fabrikanten?

Magura concentreert zich op innovatie en passie en kan overtuigen met hun hoge kwaliteit na tientallen jaren ervaring. Ze richten zich vooral op ontwikkeling, fabricage en marketing.

Voor Magura is elke afzonderlijke werknemer belangrijk en dat ze zo goed mogelijk met elkaar samenwerken. Ze hechten ook belang aan richtlijnen voor hun hoge kwaliteit en zijn begaan met het milieu. Daarom zijn hun productietechnieken niet alleen weinig uitstoot, maar ook weinig afval.

Het maakt niet uit in welke situatie je een nieuwe rem nodig hebt, Magura biedt een passende oplossing. Ook als je graag aan wielerwedstrijden deelneemt. (Image source: unsplash.com / Simon Connellan)

Voor jou als klant richten ze zich op individuele oplossingen om voor jou de best mogelijke ervaring te creëren.

Hoeveel kosten Magura remmen?

Magura remmen hebben de neiging in een hogere prijsklasse te liggen. Je kunt eenvoudigere modellen kopen vanaf 35€, maar voor meer veelzijdige modellen zul je iets dieper in je portemonnee moeten tasten.

Wat voor fiets heb ik?

Voordat je Magura remmen koopt, moet je nagaan wat voor fiets je hebt.

Natuurlijk moet je je ook bewust zijn van je gewoonten. Gebruik je je fiets alleen bij mooi weer? Vind je het ook leuk om aan een kleine fietswedstrijd mee te doen?

Afhankelijk van wat voor soort fiets je hebt, moet je ook dienovereenkomstig remmen kopen.

Dienovereenkomstig zijn er verschillende remmen voor verschillende fietsen. Je moet dus verschillende remmen kopen voor je racefiets, stadsfiets of mountainbike.

Trouwens, afhankelijk van het soort fiets dat je hebt, moet je ook de juiste uitrusting hebben, zoals een fietshelm, fietszadel en eventueel een goed GPS systeem. Vergeet niet een goed slot om je fiets tegen diefstal te beschermen.

Welke alternatieven zijn er voor Magura remmen?

Er zijn verschillende alternatieven voor Magura remmen op de markt.

Sram remmen, bijvoorbeeld, overtuigen met een zeer bruikbare remkracht en een geweldige ergonomie. Shimano modellen zijn ook zeer betrouwbaar als het om remprestaties gaat, maar bieden iets minder kracht. Een ander alternatief zijn de remmen van Hope.

Welke rem je kiest hangt af van je persoonlijke voorkeur.

Besluit: Welke soorten Magura remmen zijn er en welke zijn de juiste voor jou?

In principe kun je drie verschillende soorten Magura remmen onderscheiden:
 • Magura schijfremmen
 • Magura velgremmen
 • Magura Speed Pedelec remmen

Wat onderscheidt Magura schijfremmen en wat zijn hun voor- en nadelen?

Magura schijfremmen zijn een vorm van frictierem. Om de fiets te laten afremmen, worden bij het remmen de remschoenen op de schijven gedrukt. Deze schijven zijn op de wielnaaf gemonteerd.

Vergeleken met velgremmen zijn ze veel zwaarder en niet zo gemakkelijk te repareren omdat ze technisch complexer zijn. Anderzijds zijn ze heel goed geschikt voor natte en vuile omstandigheden.

Voordelen
 • minder handkracht
 • geschikt voor elke situatie
 • zeer betrouwbaar
Nadelen
 • technisch ingewikkeld
 • moeilijk te repareren of te vervangen
 • spanning op naven en spaken

Om er zeker van te zijn dat je echt ideale remkracht op je fiets hebt, moet je vooral letten op de afstand tussen de schoenen en de schijven. Bij Magura schijfremmen moet dit heel precies ingesteld worden, anders kan een ongeluk heel snel gebeuren.

Wat zijn de voordelen en nadelen van Magura velgremmen?

Magura velgremmen zijn erg licht en gemakkelijk te vervangen in vergelijking met schijfremmen.

Het verschil is dat bij velgremmen de remschoenen op de velgen gedrukt worden. Hierdoor kunnen de velgen en remschoenen snel verslijten.

Voordelen
 • heel licht
 • gemakkelijk te vervangen
 • goedkoper dan schijfremmen
Nadelen
 • snelle slijtage van de velgen
 • verliest remkracht als ze nat zijn

Magura velgremmen kunnen heel gemakkelijk hun remkracht verliezen als ze nat en vuil zijn. Daardoor kan het zijn dat je ze vaker moet vervangen. Vergeleken met schijfremmen is dit echter heel gemakkelijk en iets goedkoper.

Wat onderscheidt Magura Speed Pedelec remmen en wat zijn hun voor- en nadelen?

Magura biedt twee soorten remmen aan voor e-bikes. Elk van deze is een aangepast type schijf- of velgrem.

Als je een complete fiets wilt kopen, heb je de keuze uit een soort velgrem voor e-bikes.

Deze heeft niet alleen een grote remkracht, maar ook een geïntegreerde onderbrekingsschakelaar voor het remlicht en de motor. Deze remmen worden geleverd met een automatische remblok-reset en een gesloten hydraulisch systeem.

Bovendien biedt Magura ook een rem met 4 zuigers voor e-bikes. Deze behoren tot de categorie schijfremmen.

Het remlicht wordt geactiveerd door een mechanische schakelaar in de remhendel, nog voordat de vertraging optreedt. Bovendien regelt deze schakelaar ook de uitschakeling van de aandrijving, zodat de rem een hoge mate van veiligheid garandeert.

Om je een beter idee te geven van de twee Magura remmen voor e-bikes, hebben we een klein overzicht samengesteld van de Magura Speed Pedelec remmen.

Type Voordelen Nadelen
Velgremmen Bij deze remmen is het niet nodig de remvloeistof te verversen en er treedt zelden slijtage op. Daardoor zijn ze minder vatbaar voor problemen. Deze remsoorten zijn alleen verkrijgbaar in combinatie met een complete fiets.
Schijfremmen Deze remmen zijn geschikt voor alle wegomstandigheden en hebben een zeer lage wrijving. Magura schijfremmen voor e-bikes bieden een grote remkracht met behoud van een zeer goede dosering Vergeleken met velgremmen voor e-bikes zijn deze remmen iets gevoeliger voor problemen.

Koopcriteria: Deze factoren kun je gebruiken om Magura remmen te vergelijken en te beoordelen

In het volgende laten we je zien welke criteria je kunt gebruiken om te kiezen tussen de vele wond- en genezingszalven.

Je kunt de volgende aspecten gebruiken om Bepanthen Plus met elkaar te vergelijken

 • Verenigbaarheid
 • Remmodellen
 • Remblokken
 • Remschijven

Compatibiliteit

Het belangrijkste bij het kopen van een fietsrem is dat hij op je fiets past. Als je bijvoorbeeld een mountainbike hebt, moet je je rem daar ook op aanpassen. Dit kan je rijervaring heel wat verbeteren.

Remmodellen

Bij Magura remmen kun je kiezen uit drie verschillende modellen: 2-piston, 4-piston en Trail Combo.

Een fiets met 2 zuigers biedt goede remkracht met een minimaal gewicht. Dit maakt dit systeem vooral populair voor Cross Country.

Het model met 4 zuigers is meer gespecialiseerd voor maximaal vermogen en hoge hittebestendigheid.

Magura remmen met een Trail Combo hebben 4 zuigers vooraan en 2 fijn regelbare zuigers achteraan voor een laag gewicht met goede remkracht. Dit maakt hem perfect voor trailbikers.

Remblokken

Je kunt je remblokken ook kiezen voor je individuele gebruiksgebied. Magura biedt drie verschillende remblokken aan. We hebben een overzicht samengesteld om het je gemakkelijker te maken te kiezen.

Type Kleur Beschrijving Toepassingsgebied
Race goud Dit remblok biedt maximale remkracht bij maximale vertraging. Hij is vooral geschikt voor ruiters die op de limiet rijden.
Prestaties grijs Dit remblok biedt een goede combinatie van duurzaamheid en remkracht Daarom is het geschikt voor alle gebruiksgebieden.
Comfort blauw Dit remblok is zeer duurzaam en heeft een goede dosering. Het is bijzonder geschikt voor beginners.

Als je nieuwe remblokken voor het eerst gebruikt, moet je ervoor zorgen dat ze eerst ingelopen worden. Dit is het moment waarop ze hun uiteindelijke remkracht ontwikkelen.

Geef hiertoe op een vlakke weg gas tot 30 km/u en rem dan af tot stilstand. Je moet deze procedure minstens 20 keer herhalen om de beste remkracht uit je Magura remmen te halen.

Remschijven

Je kunt ook kiezen uit 3 verschillende modellen Magura remschijven, afhankelijk van welke het beste bij je rijstijl en fiets past.

De Storm SL 2 remschijven bieden goede remkracht en een minimaal gewicht.

De Storm HC remschijven zijn geschikt voor maximale remkracht bij hoge belasting.

De Storm CL remschijven zijn voorzien van een centrelock bevestiging voor overeenkomstige naven. Ze zijn ook heel geschikt voor hoge belastingen.

Wetenswaardigheden over Magura remmen

Als je nog meer vragen hebt over Magura remmen, moet je de volgende alinea eens goed bekijken.

Wie is Magura en hoe lang bestaan Magura remmen al?

Magura werd opgericht in 1893 en het hoofdkantoor is sindsdien gevestigd in Bad Urach in Baden-Württemberg. De holdingmaatschappij Magenwirth Technologies GmbH staat boven de onderneming. Het ondersteunt Magura bij innovatieve kruis-ontwikkelingsprocessen en fungeert als netwerker tussen technologieën, partners en ideeënleveranciers.

Hoe populair is de fabrikant Magura?

Magura heeft een belangrijke naam opgebouwd onder kenners van hoogwaardige remsystemen en veringsystemen in de wielersport. In Duitsland is de vernieuwende onderneming de grootste fabrikant van hydraulische remsystemen.

Of het nu gaat om schijfremmen of, zoals op deze foto, velgremmen, Magura heeft in de loop der jaren een goede naam weten te maken in de industrie. (Image source: pixabay.com/ Reinhard Thrainer)

Magura staat bij zijn klanten voor maximale betrouwbaarheid en vernieuwende, hoog-performante technologie.

Welke garantie biedt Magura voor remmen?

Behalve de wettelijke garantie geeft Magura bij een nieuwe aankoop 5 jaar garantie op de vastheid van de remhendel, remklauw en remcilinder.

Deze garantie geldt alleen als de rem als originele uitrusting op een fiets gemonteerd is of als aftermarket onderdeel bij een dealer gekocht werd.

Als je de rem onoordeelkundig wijzigt, vervalt de garantie. Je moet ook nagaan of de remwerking uitdrukkelijk van de garantie is uitgesloten.

Je hoeft je niet te registreren voor deze garantie, die vijf jaar geldig is vanaf de aankoopdatum. Als aanspraak op garantie gemaakt wordt, kan dat alleen met een bijgesloten aankoopbewijs van de dealer. Verzend- en installatiekosten worden niet vergoed.

Hoe kan ik mijn Magura remmen ontluchten?

Als je je Magura remmen wilt ontluchten, kun je dat heel snel doen via de remhendel. Om dit te doen moet je de zuigers van de remklauw in de uitgangspositie brengen. Je moet hier vooral op letten als de remmen niet nieuw zijn.

Op zo’n Magura remhendel hoef je alleen maar de schroef te verwijderen om de rem te ontluchten en de remvloeistof te vervangen. (Image source: pixabay.com/ Oliver Mann)

Voor het ontluchten heb je een remmenreiniger nodig, een servicekit met minerale olieen het juiste gereedschap.

Hier zijn wat aanwijzingen voor je

 1. Lijn de remhendel horizontaal uit en verwijder de schroef
 2. Prepareer de spuit met het boorgat en bevestig hem aan de remhendel
 3. Ontluchten met vacuüm
 4. Verwijder de injectiespuit en zet de schroef weer vast

Tijdens het bloeden kun je zachtjes aan de injectiespuit trekken. Er moeten wat luchtbelletjes verschijnen. Dan kun je de remvloeistof weer in het systeem duwen.

Herhaal dit proces, afwisselend trekkend en duwend, tot er geen luchtbellen meer in het systeem zitten.

Deze procedure is een eenvoudige manier om de remvloeistof te verversen.

Voor gedetailleerde instructies hebben we hier een korte video voor je gevonden die je stap voor stap door het ontluchtingsproces voert.

Hoe maak ik mijn Magura remmen goed schoon?

Je moet de rem en de remflanken schoonmaken met water, afwasmiddel en een borstel. Gebruik geen hogedrukreiniger voor een volledige reiniging en wees voorzichtig met een waterslang. Gebruik geen directe waterstraal, vooral niet op het gebied van de afdichting.

De remblokken en remflanken moeten ook gereinigd worden met een geschikt ontvettingsmiddel, zoals remmenreiniger.

Wat is de slijtagegrens van de remblokken van mijn Magura remmen?

De slijtagegrens voor de remblokken van Magura remmen is een inkeping van 1 mm. Als dit dieper is dan 1 mm, worden ze als versleten beschouwd.

Hoe kan ik de remblokjes van mijn Magura remmen vervangen?

Eerst moet je de bevestigingshendel van de Magura rem met je vingers naar voren draaien. Dit maakt de bevestiging aan één kant van de vork los.

Dan kun je de rem op de vork naar voren trekken. Van daaruit kun je met een lichte ruk het remblokje uit zijn verankering verwijderen. Nu kun je de oude pad vervangen door een nieuwe.

Om gemakkelijk bij het tweede remblokje te kunnen, verwijder je het voorwiel. Dan kun je de pad gemakkelijk verwisselen.

Nadat je het voorwiel weer gemonteerd hebt, kun je de Magura rem aan de vork bevestigen. Voordat je een langere afstand met je fiets aflegt, doe je er goed aan eerst een korte remtest uit te voeren. Pas dan kun je er zeker van zijn dat je Magura remmen weer klaar voor gebruik zijn.

Ter illustratie hebben we hier een video om je te helpen.

Beeldbron: unsplash.com/Florencia Viadana

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies