Laatst bijgewerkt: 21-02-2022

Onze selectiecriteria

34Onderzochte producten

75Bestede uren

18Beoordeelde onderzoeken

195Verzamelde opmerkingen

Een kinderskateboard is een kleinere versie van de skateboards voor volwassenen. Het dek, de trucks en de wielen zijn allemaal verkleind om kinderen beter te passen. Dit maakt het gemakkelijker voor hen om te leren balanceren op hun board zonder het gevoel te hebben dat ze te snel gaan of er gemakkelijk afvallen bij het leren van nieuwe trucjes.

Het Kids Skateboard is een prima manier om je kind met skateboarden te laten beginnen. Het heeft alle kenmerken van een volwassen board, maar het is verkleind in grootte en gewicht voor kinderen. Je kind zal op dit board evenwicht en coördinatie kunnen leren en tegelijk plezier hebben.
Beste Kinder skateboard: Onze selectie

Kinder skateboard: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Kids Skateboard zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn veel verschillende soorten kinderskateboards. Het meest voorkomende type is het longboard, dat een dek heeft dat tussen de 30 en 36 inch lang is. Een andere populaire optie is het mini-skateboard, met een korter plankje met kleinere wieltjes voor kinderen die op planken willen leren rijden zonder zelf veel te hoeven balanceren. Tenslotte zijn er ook elektrische skateboards voor wie liever helemaal niet trapt.

Een goed kinderskateboard is er een dat lang meegaat, veilig is en leuk is om op te rijden. Het belangrijkste voor een kinder-skateboard is het dek (het deel van het board waar je op staat). Het moet wat flexibiliteit hebben zodat het niet breekt als je kind in bochten leunt of van stoepranden springt. Als je bij ons koopt raden we je aan onze selectie longboards voor kinderen te bekijken, want die zijn ontworpen met meer flexibiliteit in gedachten dan gewone skateboards en dat maakt ze veiliger voor beginners.

Wie moet een kinderskateboard gebruiken?

Een kinderskateboard is een prima optie voor kinderen die net leren rijden. De lage dekhoogte maakt het voor kinderen gemakkelijker zich af te zetten en in evenwicht te blijven, terwijl de brede trucks stabiliteit bieden bij hogere snelheden. Als je kind op inline skates of rolschaatsen heeft gereden, dan zal het met dit type bord gemakkelijk op een skateboard kunnen overstappen. Het is ook een uitstekende keuze als je iets wilt dat met ze mee kan groeien naarmate hun vaardigheden verbeteren – verwijder gewoon de wielen als ze goed genoeg zijn.

Op basis van welke criteria moet je een kinderskateboard kopen?

De belangrijkste factor is het gewicht van een skateboard. Het mag niet te zwaar of te licht zijn opdat je kind het gemakkelijk en veilig zou kunnen hanteren. Je moet ook rekening houden met de grootte, die afhangt van de lengte en leeftijd van je kind en van zijn/haar vaardigheidsniveau in het skaten. Als je een elektrisch skateboard koopt, let er dan op dat er batterijen bij zitten, zodat er geen gedoe is als je ze later in elkaar probeert te zetten.

Je moet letten op het materiaal van het dek, dat kan van plastic of hout zijn. De grootte van je kinder-skateboard is ook belangrijk – je wilt niet dat het te groot is zodat ze er zich niet gemakkelijk op kunnen balanceren en eraf vallen, maar tegelijk wil je ook niet dat ze gefrustreerd raken van een klein board. Kijk ook of er andere voorzieningen zijn, zoals kick-tail of neus- & staartbeschermers enz.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een kinderskateboard?

Voordelen

Een kinder-skateboard is een geweldige manier om je kind te interesseren voor de schaatssport. Het zal ze ook helpen hun evenwichts- en coördinatievaardigheden te ontwikkelen, die ook bij veel andere sporten belangrijk zijn. Skateboarden kan een uitstekende vorm van lichaamsbeweging zijn die helpt kracht en uithoudingsvermogen op te bouwen en tegelijk plezier te maken.

Nadelen

Het grootste nadeel van een kinder-skateboard is dat het niet zo duurzaam en stevig is als een skateboard voor volwassenen. Als je iets zoekt dat lang meegaat, dan is dit misschien de verkeerde keuze voor je kind. Maar als ze gewoon wat plezier willen maken met hun vrienden of familieleden die ook van skaten houden, dan zou er geen enkel probleem moeten zijn.

Heb je extra uitrusting nodig om een kinderskateboard te gebruiken?

A. Nee. Alles wat je nodig hebt is een skateboard en je voeten om erop te rijden.

Wat kun je nog meer gebruiken in plaats van een kinderskateboard?

Je kunt een kinderskateboard ook voor andere dingen gebruiken, zoals, maar niet beperkt tot; leren fietsen of steppen. Het is ook geweldig als hulpmiddel om je kind evenwichts- en coördinatievaardigheden te leren. Als je vragen hebt over het product neem dan contact met ons op via info@kids-skateboards.com

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Funxim
  • Xootz
  • VERNBRIN

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Kinder skateboard in onze review kost ongeveer 25 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 44 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies