Laatst bijgewerkt: 12-10-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

15Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

65Verzamelde opmerkingen

Hallo! Welkom bij ReviewBox Brasil. Vandaag gaan we het hebben over een super melodisch blaasinstrument: de trombone. Het bestaat uit twee hoofddelen, stok en bel. Het instrument lijkt op het eerste gezicht eenvoudig, maar er zijn verschillende specificaties waar op gelet moet worden, zoals het type trombone – dat bas, tenor, contrabas of piston kan zijn – en de soort stemming.

Hier beantwoorden we al je vragen over de trombone, behalve over de voordelen van het instrument, hoeveel het kost en waar je op moet letten voor je het koopt. Kom met ons mee!
Belangrijk om te weten

 • De trombone vraagt veel ademhaling en longkracht. Maar het goede nieuws is dat musici die blaasinstrumenten bespelen meestal een grotere longsterkte hebben!
 • Er zijn verschillende soorten trombone in verschillende stemmingen. De ideale soort voor jou hangt af van je niveau van leren en wat je graag speelt.
 • Omdat het een blaasinstrument is, is het van essentieel belang dat de trombone regelmatig ontsmet wordt om de verspreiding van bacteriën te voorkomen die je instrument kunnen beschadigen.

Beste trombones: Onze selectie

Er zijn verschillende merken en soorten trombones in de handel. Om er een te kopen moet je je niveau van leren van het instrument bepalen en wat voor soort trombone je wilt. Om je te helpen hebben we enkele van de beste modellen die vandaag verkrijgbaar zijn apart gezet.

Koopgids

Of je nu een beginner bent op zoek naar je eerste instrument, of iemand die al ervaren is in de zoektocht naar een nieuwe trombone, we willen je helpen bij deze keuze. Omdat er zo’n grote verscheidenheid aan trombones is, kan het kiezen van de jouwe een beetje moeilijk zijn. Hier verduidelijken we de verschillen tussen de soorten trombone, hun voordelen en andere bijzonderheden zoals stemming en mondstuk.

Homem com uniforme tocando trombone à luz do dia. Ao seu redor, podemos ver outros homens de uniforme.

Ontdek wat de beste trombone voor jou is! (Bron: WikimediaImages/Pixabay)

Wat zijn de voor- en nadelen van de trombone?

Omdat het het enige blaasinstrument is dat fijne motorische coördinatie vereist, vereist de trombone dat de instrumentalist een uitstekende luchtstroombeheersing heeft. Hoewel dit als een nadeel geïnterpreteerd kan worden, kan het voor jou en je organisme een groot voordeel zijn.

Dit gebeurt omdat musici die blaasinstrumenten bespelen een goede lichamelijke conditie moeten hebben. Het is bewezen dat spelers van dit soort instrument, zoals de trombone, een grotere ademhalingsspierkracht hebben. In het begin kan het wat moeilijk zijn om de juiste manier te vinden om op je instrument te blazen, maar met een goede leraar leer je het na enige tijd en oefening.

[su note] Wist je dat de trombone zijn oorsprong vond in het oude Egypte onder de naam “Oricalchi”? Het instrument kwam pas in de 18de eeuw in Brazilië aan. [/su note]

De grootte van de trombone is ook een van zijn voordelen. Vergeleken met andere instrumenten is de trombone klein en super gemakkelijk mee te nemen. In een geval kun je hem zelfs per bus of metro vervoeren. Onder de nadelen ervan kunnen we de prijs noemen, die meestal relatief hoog is. Bovendien moet het vaak schoongemaakt worden omdat het, omdat het een blaasinstrument is, altijd in contact komt met de mond.

Voordelen
 • Helpt een goede lichamelijke conditie te stimuleren
 • Wie blaasinstrumenten bespeelt heeft meestal een betere ademhaling en longinhoud
 • De trompet is een gemakkelijk instrument om mee te nemen
Nadelen
 • Hoge prijzen
 • Moet vaak schoongemaakt worden

Wat zijn de verschillende soorten trombone?

Er zijn 4 hoofdsoorten trombones in de winkel verkrijgbaar. Ze zijn verdeeld in Bas, Tenor, Contrabas en Pisto. Elk heeft zijn eigen specifieke kenmerken.

A imagem mostra a silhueta de uma árvore sem folhas e algumas pessoas do lado uma da outra tocando trombone. Ao fundo, o sol está se pondo.

De verschillen tussen de soorten trombone kennen is essentieel bij het kiezen van je model. (Bron: Gerhard/ Pixabay)
 • Bas trombone: Hij is gestemd in Bb/Fa, Gb en Re en heeft een iets langere buis. Dit maakt het wat moeilijker om de schuifstang te hanteren. Er is ook het bastrombone model dat E en zelfs Es registreert, wat door veel professionele trombonisten wordt gekozen.
 • Tenor trombone: het is een dubbel instrument, dat een extra buis heeft die de tenor in bas verandert. Op deze manier gaat de stemming omlaag van Bes naar F.
 • Dubbele bas trombone: het heeft een heel grote tube, zodat het een dubbele stick heeft. De stemming is in Bes, een octaaf onder de tenor.
 • Pistotrombone: hoewel hij tegenwoordig niet meer zo gebruikt wordt, komt de pistotrombone nog steeds voor in filharmonische en jazz bands. Hij is iets beperkter, en produceert minder klanken dan de andere soorten trombone.

Hoe zorg je voor de hygiëne van je trombone?

Omdat het een blaasinstrument is, net als alle andere, heeft de trombone speciale zorg nodig als het om schoonmaken gaat. De eerste stap om de hygiëne van je instrument te verzekeren is altijd een volledige mondreiniging te doen voor je gaat spelen. Poets je tanden, flos en, indien mogelijk, eindig met een antiseptisch mondwater. Zo voorkom je dat voedselresten in de trombone komen en bacteriën doen woekeren.

Três trombones do lado um do outro em cima de um gramado.

Regelmatig je trombone schoonmaken zorgt voor een betere gezondheid voor jou en een betere geluidskwaliteit. (Bron: bpcraddock/ Pixabay)

Telkens als je speelt, moet je de afwerking schoonvegen. Veeg het af met een doek of gaasje met een beetje alcohol. Zorg ervoor dat je hem op een droge, geventileerde plaats bewaart. Je moet de trombone grondiger schoonmaken in periodes van twee tot zes maanden. Ontdek hoe

 1. Vuleen grote emmer of teil met warm water (het mag niet heet zijn, want dat kan het instrument beschadigen).
 2. Haal je trombone uit elkaar in 5 of 6 delen (buitenstang, binnenstang, stemstang, bel en mondstuk). Laat ze dan 5 tot 10 minuten weken op een doek in een emmer of badkuip.
 3. Scheid het belgedeelte en wrijf er met een katoenen doek over. Spoel het na de bewerking af met koud water. Laat het op natuurlijke wijze drogen op een veilige ondergrond.
 4. Reinig de buitenste staaf met een zachte borstel gedurende minstens een minuut aan elke kant. Spoel de binnenkant en buitenkant af met koud water. Laat het op natuurlijke wijze drogen.
 5. Veegmet een schone katoenen doek voorzichtig de binnenkant van het staafje schoon. Om de binnenkant schoon te maken, gebruik je een zachte borstel. Spoel af met koud water en laat op natuurlijke wijze drogen.
 6. Maak het vet van de stemstang schoon. Spuit hiervoor wat penetrerende olie op het oppervlak en laat het een paar minuten staan. Maak het daarna schoon met een borstel.
 7. Duw en trek de sproeiborstel binnen de schacht. Wrijf daarna het mondstuk na met een katoenen doek en droog het af.
 8. Smeer, nadatde onderdelen gedroogd zijn, de stang in met smeermiddel en smeer dan de stemstang in.

Waar koop je een trombone?

Trombones zijn te koop in de beste muziekinstrumentenwinkels. Wil je het instrument eerst uitproberen voor je het koopt, zoek dan een winkel in de buurt van je huis.

Wie liever thuis koopt, kan een grote verscheidenheid aan modellen vinden op Amazon, Mercado Livre, Lojas Americanas en websites over muziekinstrumenten. Het voordeel van online kopen zijn de aantrekkelijker prijzen, en natuurlijk krijg je je trombone voor je deur.

Aankoopcriteria: Belangrijkste kenmerken om een trombone te evalueren

Hoewel je al het een en ander over de trombone geleerd hebt, willen we je nog meer helpen door je te wijzen op enkele kenmerken die essentieel zijn om te evalueren en te beslissen wat het beste instrument voor je is.

Dit zijn er enkele:

Lees verder om meer over elk van de punten te weten te komen!

Ervaring

Dit criterium hangt samen met de soort trombone, zoals we hierboven zagen. We zagen dat de meest voorkomende soorten Bass, Tenor, Double Bass en Pisto zijn. Nadenken over je ervaring zal bepalen welke trombone het meest geschikt voor je is. Voor het geval je het niet gelezen hebt, is het de moeite waard de verschillen tussen elk te bekijken om de keuze gemakkelijker te maken.

In onze selectie vind je van een trombone voor beginners tot professionals. Als je een beginner bent is een goed alternatief de Tenor, maar probeer met een musicus of leraar van het instrument te praten. De bastrombone wordt door veel professionele trombonisten gekozen.

A imagem mostra um homem farda azul tocando trombone.

Denk bij je keuze aan je ervaring met het instrument. (Bron: RyanMcGuire/ Pixabay)

Stemmen

De stemming van de trombone beïnvloedt het aantal klanken dat hij kan voortbrengen. Hoe gevorderder je bent in het bestuderen van het instrument, hoe meer klanken je moet kunnen bereiken. Tegenwoordig zijn er trombones te vinden in Bes, D en C stemming. De trombone transponeert niet, wat betekent dat C werkelijk klinkt als C.

Materiaal

Er zijn trombones van verschillende materialen en dit zijn de voornaamste: Goud, zilver en staal. De vergulde trombones zijn duurder, maar ze zijn prima opties voor trombonisten met allergieën voor andere materialen. De zilveren zijn vrij algemeen en bieden een goede geluidskwaliteit en comfort.

Bovendien zijn ze iets goedkoper dan die van andere materialen. De stalen zijn iets moeilijker te vinden, maar ze geven een gecentreerde klank, doordat ze de trillingen niet zo absorberen.

A imagem mostra um trombone e, preso nele, há uma partitura.

De materiaalsoort van de trombone beïnvloedt de prijs en de geluidskwaliteit. (Bron: Global-Tyrol/Pixabay)

Mondstuk

De rand van het mondstuk moet de ideale maat hebben voor je lippen. Daarom moet je, als je een trombone koopt, hem uitproberen.

Controleer na het uitproberen de ring die op je lippenachterbleef.

Het is nodig dat het een beetje boven de bovenlip komt. De onderlip moet ook aan de binnenkant van het mondstuk zitten.

Als je online wilt kopen, probeer het dan in een winkel en kom terug om de jouwe uit te kiezen; bij aankoop via internet zijn betere prijzen gegarandeerd.

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies