Laatst bijgewerkt: 01-12-2020

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

18Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

79Verzamelde opmerkingen

Wie wilt voetballen, heeft een voetbaldoel nodig. Zonder een doel kom je niet ver, omdat voetbal in feite bestaat uit het maken van goals en voorkomen dat het andere team deze maakt. Een paar jassen op de grond die als voetbalgoaltjes fungeren is dan verre van ideaal. Met de juiste doeltjes transformeer je je tuin, een pleintje of het sportveld in een waar stadion.

Bij de aanschaf van voetbaldoelen kun je letten op het materiaal waar de goal van is gemaakt. Ook het formaat is van belang. Er zijn inklapbare, opvouwbare en opblaasbare modellen die je gemakkelijk mee kunt nemen naar het strand of het park. Maar je kunt ook voor een stevig voetbaldoel van aluminium en staal kiezen, dat je buiten kunt laten staan. In dit artikel vind je alle informatie over voetbaldoelen die je nodig hebt om het doel te vinden dat het beste bij je past.
Belangrijk om te weten

  • Voetbaldoelen zijn onmisbare items als je een potje wilt voetballen.
  • Dankzij de doelen kun je het aantal gemaakte goals bijhouden, de doorslaggevende factor die uiteindelijk de winnaar van de wedstrijd bepaalt.
  • Doelen kunnen verschillende afmetingen hebben en van verschillend materiaal gemaakt zijn, afhankelijk van of ze worden gebruikt voor officiële wedstrijden, trainingen, de fun of kindervoetbal.

Onze selectie: De beste voetbaldoelen op de markt

Hieronder vind je een rankinglijst met de beste voetbaldoelen die je op de markt kunt vinden. Van voetbaldoelen voor kinderen tot goals die worden gebruikt voor trainingen en wedstrijden op hoog niveau. Alle doeltjes zijn speciaal voor verschillende behoeften ontworpen. En het mooie is: De voetbaldoeltjes koop je heel gemakkelijk online. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

Het beste voetbaldoel voor kinderen

Het kwaliteitsmerk EXIT Toys maakt sinds jaren hét eigentijdse buitenspeelgoed dat kinderen stimuleert en vooral ook uitdaagt om buiten te spelen! Dit doen ze door buitenspeelgoed te ontwikkelen niet alleen vanuit de behoefte van kinderen maar zeker ook vanuit de behoefte van de ouders.

Deze Exit Pico Mini voetbaldoeltjes komen in een set van 2. De framedelen hebben spring-clip koppelingen en zijn eenvoudig inklapbaar. Het verzinkte en gepoedercoate frame heeft een grote buisdiameter. Het net is fijnmazig en zwart. De doeltjes meten 90 x 60 x 60 cm /b x h x d) en wegen 9 kilo.

Het beste minivoetbaldoel voor kleine ballen


AffiliateLinkTijdelijk niet leverbaar

Deze SportX set van 2 kleine voetbaldoelen heeft een superhandig vouwsysteem. Op de hoekpunten van deze goals zit namelijk een scharnier. De goals worden volledig gemonteerd geleverd: je hoeft ze alleen maar uit te klappen, vast te zetten in de grond met de bijgeleverde haringen, en je bent klaar voor een potje voetbal!

De afmetingen van de doelen zijn 55 x 44 x 44 cm en het gewicht is 1.378 gram. Er worden 4 haringen meegeleverd. De voetbaldoelen zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Niet voor grote ballen bedoeld.

Het beste stabiele voetbaldoel

Scoor de mooiste doelpunten met de Exit Coppa Goal! De Exit Coppa onderscheidt zich met een innovatief, solide en gebruiksvriendelijk verankeringssysteem, bestaande uit ankerbuizen en grondankers. Het doel is hierdoor zeer stabiel te plaatsen.

Bij het voetbaldoel wordt standaard een trainingsscherm met gaten meegeleverd. Ideaal voor trainingen en het oefenen van doeltrappen. De afmetingen zijn 220 x 170 x 80 cm, het frame is zwart gegalvaniseerd en gepoedercoat en het net is zwart en fijnmazig. Het gewicht van de doelen is 23 kg.

Het beste draagbare voetbaldoel

De grote stabiliteit zorgt ervoor dat de Bazooka Goal op ieder oppervlak en onder alle
weersomstandigheden gebruikt kan worden. Het compacte en solide frame is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit composietmaterialen, wat de Bazooka Goal zeer duurzaam maakt.

De gepatenteerde telescopische functie maakt het mogelijk om het doeltje te vouwen in een super compact formaat en het net wordt de draagtas met schouderband voor gemakkelijke draagbaarheid. De afmetingen van de doeltjes als ze open zijn is 120 x 75 x 75 cm. Gewicht: 5 kilo.

Shopgids: Alles wat je moet weten over voetbaldoelen

Als je besluit om een voetbaldoel te kopen, moet je jezelf eerst een aantal vragen stellen om duidelijk te krijgen wat je precies nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan kenmerken als het type boog, het soort speelveld, of je het goal nodig hebt voor trainingen of wedstrijden, of het een cadeautje is, of dat het voor kinderen of volwassenen bedoeld is. Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen rondom voetbaldoelen.

Doelen voor officiële wedstrijden moeten van metaal zijn.
(Bron: Bigandt: 45351114/ 123rf.com)

Wat is een voetbaldoel precies?

Een voetbaldoel, ook wel goal of simpelweg doel genoemd, is de fysieke structuur waardoor de bal moet binnenkomen om een doelpunt te scoren bij sporten zoals voetbal, handbal of waterpolo. Het bestaat uit twee parallelle palen in verticale positie, die aan de bovenkant worden verbonden door een andere balk, die de dwarsbalk wordt genoemd. Deze structuur wordt aangevuld door een net of gaas dat de bal vasthoudt zodra deze in het goal wordt geschoten.

Het oppervlak onder de dwarsbalk is gemarkeerd met een lijn met dezelfde breedte als de palen. Om als goal geteld te worden, moet de bal deze lijn volledig passeren. De lijn en de palen maken deel uit van het speelveld, zodat het spel niet stopt wanneer de bal deze elementen raakt.

Wat voor voetbaldoel heb ik nodig?

Er zijn 2 soorten doelen: permanent en draagbare doelen. De eerste worden gebruikt in vaste speelvelden, zoals in stadions, op schoolvelden of ieder ander veld waar het hele jaar door wordt gevoetbald. Het tweede soort kun je gemakkelijk verplaatsen en vervoeren en is daarom ideaal voor scenario’s waarbij er onregelmatig wordt gevoetbald.

De permanente doelen zijn van harde en hoogwaardige materialen gemaakt, zodat ze grotere garanties bieden wat betreft stevigheid en duurzaamheid. De draagbare goaltjes bieden de mogelijkheid om op velden te spelen en trainen, waar het niet mogelijk is om de voetbaldoeltjes permanent te laten staan. Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste kenmerken van beide soorten doelen:

Permanent Draagbaar
Voordeel Zijn vrij zwaar, resistent en zitten stevig vast in de grond. Zijn licht van gewicht, kunnen worden opgevouwen en zijn gemakkelijk te verplaatsen.
Kenmerken Hebben robuuste structuren voor een grote duurzaamheid en stabiliteit. De installatie is eenvoudig, de ankers zijn gemakkelijk in de grond te plaatsen en weer los te trekken. Zijn gemakkelijk te verplaatsen voor opslag.
Gebruik Zijn ideaal voor professionele stadions, schoolpleinen of velden waar amateurclubs spelen. Aanbevolen voor training en wedstrijden in scenario’s waarbij het niet mogelijk is om de doelen permanent te laten staan.
Prijs Moeten voldoen aan de officiële voorschriften. De prijs is hoger vanwege de betere productiekwaliteit. Zijn in allerlei verschillende soorten en maten te vinden. Je kunt dus ook goedkopere modellen vinden.

Hoe groot is een voetbaldoel?

De juiste grootte van een voetbaldoel hangt af van waar je het voor nodig hebt. Een professioneel voetbaldoel is een voetbaldoel dat aan de afmetingen en veiligheidseisen voldoet die zijn opgesteld door de KNVB. Als we ons aan de voorschriften houden, vinden we 4 hoofdopties en officiële maatregelen:

  • Voetbal 11×11 (standaardveld): Het goal is 7,32 meter breed en 2,44 meter hoog, met een diepte aan de zijkanten van 1,5 meter, 80 centimeter bovenaan en maximaal 2 meter op grondniveau.
  • Voetbal 7×7: De afmetingen zijn 6 meter breed en 2 meter hoog.
  • Zaalvoetbal: Het voetbaldoel is 3 meter breed en 2 meter hoog, met een diepte van 1 meter.
  • Strandvoetbal: Het doel is 5,50 meter breed en 2,20 meter hoog.

Zijn er voetbaldoelen voor blinde mensen?

Bijna 100 jaar geleden werd er voor het eerst in Nederland een voetbalwedstrijd voor blinde mensen of mensen met een ernstige visuele beperking gespeeld. Pas in de laatste decennia van de vorige eeuw werden dit soort wedstrijden ook in de rest van de wereld gebruikelijk. De populariteit werd zo groot dat in 1998 de eerste Wereldbeker werd georganiseerd. In 2004 debuteerde de sport op de Paralympische Spelen in Athene.

Blindenvoetbal, internationaal Football 5-a-side genoemd, wordt gespeeld door een team van 4 veldspelers met een visuele handicap en een doelman die wel mag zien. Er wordt gespeeld met een bal met belletjes. De doelen hebben dezelfde richtlijnen als die bij zaalvoetbal worden gebruikt. Het speelveld is een stuk kleiner dan een gewoon voetbalveld met aan de zijkanten afzettingen zodat de bal nooit uit kan.

Plastic doeltjes zijn geschikt voor amateurvoetbal of iedere andere reden om voor de fun te spelen en trainen.
(Bron: Bowden: 33478643/ 123rf.com)

Van welke materialen worden voetbaldoelen gemaakt?

De belangrijkste materialen die worden gebruikt voor de productie van voetbaldoelen zijn metaal en plastic. Met de eerste worden doelen ontworpen die bedoeld zijn voor officiële wedstrijden en dus voor frames die op de grond worden bevestigd. Dit is logisch als je bedenkt dat de doelen continue in de buitenlucht staan.

Als het voetbaldoel aan factoren als zeezout wordt blootgesteld, is aluminium een betere optie dan elk ander type metaal. Het aluminium voetbaldoel gaat in deze gevallen namelijk het langste mee. Verplaatsbare doelen worden meestal van plastic gemaakt, vanwege de lichtheid en het gemak waarmee je dit kunt verplaatsen. De overige kenmerken van de belangrijkste materialen zijn:

Metaal Plastic
Gebruik Is het materiaal dat wordt gebruikt bij de productie van permanente of verankerde doelen. Wordt veel gebruikt voor draagbare voetbaldoelen.
Installatie Ontworpen om aan de eisen van een permanente installatie te voldoen. Het gemak van installatie en vervoer zijn belangrijker dan de weerstand.
Kwaliteit Zijn van hoge kwaliteit en zeer resistent. Ze gaan daarom vaak lang mee. Zijn licht. De verwachtingen zouden niet zo hoog moeten zijn als bij metalen structuren.
Montage Worden permanent en stevig aan de grond verankerd. Worden snel gemonteerd en gedemonteerd door middel van ankers.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Er zijn veel verschillende soorten voetbaldoelen op de markt te vinden. Het brede aanbod biedt je de mogelijkheid om het model te zoeken dat het beste bij je past. Tegelijkertijd kan dit het ook moeilijker maken om een keuze te maken. Je moet goed nadenken over de manier en de grond waarop je het doeltje wilt gebruiken, en van welk soort materiaal het is gemaakt. Hieronder vind je de belangrijkste aankoopcriteria bij de aanschaf van nieuwe voetbaldoelen:

Gebruik

Als je besluit een voetbaldoel te kopen, is het eerste criteria dat je moet beoordelen de manier waarop je hem wilt gaan gebruiken. Als je het doel voor trainingen of wedstrijden op hoog niveau nodig hebt, raden we je aan om voor een permanent doel te kiezen. Deze zijn van hogere kwaliteit en voldoen aan de voorwaarden die worden vereist door de regelgeving van de KNVB.

Als je het doel wilt gebruiken om in je vrije tijd met je vrienden te voetballen, of voor je kinderen, zal een veel eenvoudiger model voldoende zijn. Waarschijnlijk heb je in dat geval voldoende aan een opvouwbaar plastic doel. Wees je er wel van bewust dat de verwachtingen van dit soort goals niet net zo hoog mogen zijn als die van een metalen goal.

Permanente doelen zijn gemaakt van harde en hoogwaardige materialen.
(Bron: Bigandt: 29380409/ 123rf.com)

Diepte

De diepte van het net bepaalt de grootte van het voetbaldoel en de ruimte die het inneemt. De officiële maatregelen voor trainingen en wedstrijden op hoog niveau zijn eerder in dit artikel al besproken. Hieronder richten we ons echter op de 3 soorten doelen voor kinderen, volgens de verschillende netdiepten die er zijn:

Doelen met diepte Doelen zonder diepte Boxdoelen
Weerstand Bieden goede weerstand. Zijn de lichtste soort op de markt. Stevig. Ze ondersteunen allerlei klimaten.
Draagbaar of permanent Draagbaar of permanent. Draagbaar. Permanent of semi-permanent.
Formaat Er zijn veel verschillende maten. Kleine maten. Dit zijn de grootste maten.
Materiaal Metaal of plastic. Plastic. Metaal.

Materiaal

Een goed doel hebben is essentieel, vooral in wedstrijden. Het resultaat van een voetbalwedstrijd kan worden beïnvloed door de kwaliteit van de materialen die worden gebruikt. Metalen doelen zijn bestand tegen vrijwel elke aanval, zelfs de schoten met grote kracht die volwassen spelers maken.

Als het doel op een locatie staat waar middelen aanwezig zijn die de structuur kunnen beschadigen, zoals bijvoorbeeld zeezout, zal aluminium een snelle afbraak voorkomen.

Doelen van plastic of andere lichte materialen zijn erg handig voor kinderen, omdat ze gemakkelijk te vervoeren zijn en meestal voldoende bestand zijn tegen de schoten van kinderen.

Speelveld

Ook het veld waarop je het doel wilt gebruiken, bepaalt grotendeels wat voor soort model je nodig hebt. Op voetbalvelden of in stadions worden meestal permanente doelen gebruikt. Op dit soort terreinen worden officiële wedstrijden en veeleisende trainingen gespeeld, waarvoor een sterk en kwalitatief hoogstaand product is vereist.

Als je het goal niet structureel wilt gebruiken, zoals in een tuin, op een veld of op het strand, kun je beter een draagbaar voetbaldoel kopen. In dit geval wint het gemak dat dit soort doeltjes bieden voor transport, samen met de lichtheid en snelheid waarmee ze kunnen worden gemonteerd en gedemonteerd.

Samenvatting

Voetbaldoelen zijn onmisbaar bij een potje voetbal. Het doel van de sport is tenslotte om de bal in het doel te krijgen. Bij de aanschaf van voetbaldoelen moet je letten op het materiaal waar het goal van is gemaakt. Ook het formaat is van belang. Verder kun je kiezen uit een opklapbaar of opvouwbaar model.

Het belangrijkste is om een doel te kiezen dat de juiste kenmerken heeft voor de manier waarop je het doel wilt gebruiken. De meest stevige modellen stellen je in staat om trainingen of wedstrijden op hoog niveau te spelen. Als je op zoek bent naar een doel voor kinderen of om zelf af en toe een vriendschappelijk partijtje met je vrienden te spelen, zal een eenvoudiger model voldoende zijn.

Vond je onze shopgids over voetbaldoelen interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij kunnen ontdekken welk voetbaldoel het beste bij hen past.

(Bron van de header afbeelding: Bigandt: 29380409/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies