Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

4Onderzochte producten

45Bestede uren

13Beoordeelde onderzoeken

215Verzamelde opmerkingen

Fietsen is niet alleen een sportbeoefening! Het is een manier om de ruimtes waar je doorheen trekt te overdenken, vrienden te maken en nieuwe plaatsen te ontdekken. Maar, ook al is het een hobby, het is altijd belangrijk aandacht te besteden aan je bescherming en veiligheid. Het gebruik van een helm en fietskleding, bijvoorbeeld, hoort bij deze maatregelen. Als je op zoek bent naar de ideale outfit maar geen idee hebt waar je moet beginnen, dan komt dit artikel op het juiste moment! Vanaf nu laten we je alles zien wat je moet weten voor je een fietsuitrusting koopt, met tips over materialen en modellen. Kom met ons mee!
Belangrijk om te weten

 • Wielerkleding is ontworpen voor maximaal comfort en maximale prestaties, zowel voor professionele als amateur wielrenners.
 • Zelfs kinderen kunnen een aan hun leeftijd aangepaste fietsoutfit dragen. Het kledingstuk helpt tegen de zon te beschermen en de beweeglijkheid en het comfort van de kleintjes te behouden.
 • Wielerkleding helpt de ideale lichaamstemperatuur te handhaven, vooral als je fietst op plaatsen die meer fysieke inspanning vergen, zoals paden en bergen.

Beste Wielerkleding: Onze selectie

Wat komt er in je op als iemand je over fietskleding vertelt? Als je je geen voorstelling kunt maken van de verschillen tussen dit soort kleding en gewone kleding, kun je beginnen met kennis te maken met enkele van de best verkochte modellen. Bekijk onze selectie:

Koopgids: alles wat je moet weten over

fietskleding

Fietskleding is niet alleen aan te bevelen voor sporters. En dat is precies waar we het in dit gedeelte over gaan hebben. Hier kun je al je twijfels wegnemen over de voordelen van het dragen van de juiste fietskleding. Laten we gaan?

Homem com roupa de ciclismo na bicicleta

Wielerkleding is ontworpen om een maximum aan comfort en prestaties te garanderen, of het nu voor beroeps- of amateurwielrenners is.
Bron: HONGQI ZHANG / 123rf.com

Wat is wielerkleding precies?

Wielerkleding is niets anders dan gewone kleding, maar exclusief voor de beoefening van deze sport ontwikkeld. De industrieën in dit segment hebben geïnvesteerd in onderzoek naar meer technologische oplossingen die de prestaties en het comfort verbeteren. Daarom hebben deze kledingstukken een ontwerp dat de ergonomie tijdens het fietsen bevordert, met materialen die ook de transpiratie en de weerstand garanderen die nodig zijn tijdens de rit, in de meest uiteenlopende – en ongunstige – omstandigheden.

Welke kledingstukken zijn exclusief voor de fiets ontwikkeld?

Er zijn vele soorten en modellen kleding die voor dit doel ontworpen zijn. Kiezen tussen beide kan een uitdaging zijn. Daarom is het de moeite waard om in gedachten te houden wat de meest voorkomende kledingstukken voor het fietsen zijn. Naast de korte broek, die een perianaal kussen heeft om pijn en ongemak in deze streek te voorkomen, bedekt fietskleding nog steeds

 • Leggingbroek met zeem;
 • Thermische T-shirts of met UV-beschermingstechnologie;
 • Pakken broek en blouse
 • Winddichte jassen
 • Handschoenen

Wie kan een fietspak dragen?

Fietspakken zijn geschikt voor iedereen die vaak fietst, zelfs voor kinderen. Dat komt omdat hij, zoals we al zeiden, ontworpen is om fietsers maximaal comfort te bieden. Voor atleten helpt hij niet alleen bij de thermische regulatie en de lichaamshouding, maar is hij ook verantwoordelijk voor de thermische regulatie en een betere aërodynamische efficiëntie. Het is echter goed te weten dat niet alle stukken op hoge technologie vertrouwen om te presteren.

crianças pedalando com roupa de ciclismo

Zelfs kinderen kunnen een fietspak dragen om hun mobiliteit en comfort te behouden. (Bron: Jacek Chabraszewski / 123rf.com)

Van welk materiaal is wielerkleding gemaakt?

We hebben het er net over gehad of een wielerpak high-tech is of niet. Bij deze vraag hoort ook het materiaal waarvan het kledingstuk gemaakt is. Over het algemeen is deze kleding gemaakt van polyester of lycra.
Polyester en lycra zijn synthetische en ademende vezels.

De twee stoffen hebben gemeen dat ze buigzaam zijn en dat ze behandelingen kunnen krijgen zoals UV-bescherming. Ze zijn ook gemakkelijk te wassen, belemmeren de transpiratie niet en hebben een goede weerstand – hoewel dit ook afhangt van de dikte van de stof.

Wat zijn de voordelen van fietskleding?

Zelfs voor gelegenheidsfietsers brengt het hebben van fietskleding een aantal voordelen met zich mee, naast alles wat we hier al genoemd hebben. Maar er zijn ook enkele nadelen! Dus, zodat je weet wat je kunt verwachten als je je nieuwe wielerkleding in je handen hebt, hebben we een schema samengesteld met de voor- en nadelen van dit soort kleding:
Voordelen
 • Beschermt de rondingen van het lichaam tegen de druk en de wrijving van het zadel en het stuur
 • Zorgt voor thermisch comfort, door voldoende transpiratie toe te laten
 • Heeft verschillende stijlen en modellen
 • Respecteert de kenmerken van elk lichaam, met modellen voor mannen, vrouwen en kinderen
 • Het beschermt de huid tegen de inwerking van UV-stralen, als de stof deze behandeling heeft
Nadelen
 • Het kan in het begin oncomfortabel zijn, vooral als het tijd is om het aan te trekken
 • De meer resistente en technologische modellen zijn meestal duur

0

Aankoopcriteria: Waar je op moet letten bij het kiezen van een wieleruitrusting

Nu we gelezen hebben, moet je over de modellen die we je getoond hebben nadenken om de ideale te vinden, nietwaar? We moeten echter nog op een paar andere aspecten van je fietskleding letten voor je je aankoop definitief maakt. Het duurt maar een paar minuten, we zijn al op de goede weg!

Gebruik

Het kan zijn dat je je voorbereidt om een professionele fietser te worden of dat je de nodige accessoires wilt hebben om met pedaalvrienden de paden in je streek vrij te maken. Afhankelijk van waarvoor je je fietskleding gaat gebruiken, is er een model met de meest geschikte eigenschappen. Bedenk dus bij het kopen hoe je elk kledingstuk denkt te gaan gebruiken en kijk bij de productbeschrijving of het aan je verwachtingen voldoet.

Er is een fietspak dat zich aanpast aan elk moment, de mate van vraag en zelfs aan de variaties van de seizoenen.

Model

Fabrikanten van sportkleding hebben zichzelf uitgedaagd modellen te ontwikkelen die steeds meer lijken op casual, alledaagse kleding. De bedoeling is dat dit je aanmoedigt om telkens als je gaat fietsen het juiste stuk fietskleding te dragen. Denk daarom bij het kiezen van je fietskleding aan de omstandigheden waarmee je te maken gaat krijgen (regenseizoenen, winderige plaatsen, incidentele ritten) en zoek het model dat bij deze bijzonderheden past. Zo ben je zeker van een efficiënt gebruik van het kledingstuk.

ciclistas com roupas de ciclismo

Wielerkleding helpt om de ideale lichaamstemperatuur te handhaven, vooral als je fietst op plaatsen die meer fysieke inspanning vragen, zoals paden en bergen. (Bron: Maxim / 123rf.com)

Net als bij een korte broek of T-shirt is het voor fietskleding nodig om voor elke persoon de ideale

maat

te vinden om de verwachte functie te vervullen. Bij het kiezen is het belangrijk te bedenken dat deze kledingstukken zo ontworpen zijn dat ze op het lichaam passen. Daarom lijkt de kleding op het eerste gezicht klein, maar zo hoort het ook.

Beschermingsniveau

Het handhaven van de ideale temperatuur tijdens de beoefening van de activiteit is een van de punten die bijdragen tot de beste prestaties van de atleet. Daarom kan de keuze van een kledingstuk dat de thermische regulatie bevordert en beschermt tegen slecht weer, het verschil maken. Neem daarom twee cruciale punten in acht voor je je aankoop definitief maakt

 • Thermische isolatie: het vermogen van het kledingstuk om de invloed van extreme kou of hitte tegen te gaan, zodat de lichaamstemperatuur altijd stabiel blijft;
 • Fysieke isolatie: de passage van wind, water of UV stralen kan de prestaties belemmeren en schade veroorzaken die ook na het einde van de rit voortduurt, zoals agressie op de huid door blootstelling aan de zon.

Veiligheid

Niet altijd zul je in de beste lichtomstandigheden fietsen. Met dit in gedachten is het van essentieel belang een fietskledingstuk te hebben dat, in zijn ontwerp, enkele zones van licht heeft. Reflecterende stroken kunnen de sleutel zijn tot het vermijden van ongelukken en het veilig houden van jou, andere fietsers, automobilisten en voetgangers. Maar zelfs als je gekozen kledingstuk deze eigenschap heeft, investeer dan in een goede koplamp voor je fiets.

Samenvatting

Je hoeft geen professioneel atleet te zijn om de meest geschikte kleding voor je favoriete sport te dragen. Het comfort dat fietskleding biedt is een van de redenen waarom je nooit meer in iets anders zult willen fietsen! In dit artikel tonen we je de belangrijkste kenmerken van fietskleding, de stoffen waarvan ze gemaakt zijn en de eigenschappen die de prestaties, ergonomie en bescherming van alle fietsers garanderen. Als dit materiaal je geholpen heeft de ideale fietsoutfit te vinden, vertel ons dan hier in de commentaren waar je het liefst fietst en stuur deze gids door naar je fietsvrienden. Proost! (Featured Image Source: Diego Vito Cervo / 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies