Laatst bijgewerkt: 07-06-2022

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

80Bestede uren

11Beoordeelde onderzoeken

204Verzamelde opmerkingen

Een tentstok is een lange, slanke stok die het doek van een tent ondersteunt.
Tentstokken: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste tentstokken: Onze selectie

iveum Telescopische stangen: Gemakkelijk, Veelzijdig en Betrouwbaar

Zoek je een gemakkelijke en veelzijdige manier om je volgende kampeertocht op te zetten? Zoek niet verder dan de telescopische stangen van iveum. Of je ze nu nodig hebt voor dekzeilen, tenten of zonneschermen, deze stangen zijn tegen hun taak opgewassen. Ze zijn ook eenvoudig en stevig, met een gewicht van ongeveer 400 g per staaf. En als je niet 100% tevreden bent met je aankoop, bieden we een geld-terug garantie – tot 6 maanden na aankoop.

Verstelbare, lichtgewicht kampeerdekstokken

Zoek je een verstelbare en lichte kampeerdekstok? Zoek niet verder dan de onze. Onze stokken bieden een groot verstelbereik van 35,43 in/90 cm tot 90,55 in/230 cm met 3 delen, en elke paal weegt slechts 0,5 kg. Ze zijn ook gemaakt van een 6061 aluminium legering, die niet gemakkelijk roest, zodat ze duurzaam zijn en lang meegaan. Bovendien vermindert het anti-slip ontwerp het wegglijden en biedt het bescherming tegen blikseminslag als je ze rechtstreeks gebruikt om je tent, tarp of ander onderkomen te ondersteunen. En omdat ze een eenvoudig draaisluitsysteem hebben, zijn ze gemakkelijk op te zetten en af te breken – gewoon uitrekken tot de juiste lengte en naar rechts draaien tot ze strak staan, of ze krimpen tot de kortste lengte om ze gemakkelijk op te bergen als ze niet gebruikt worden. Dus of je ze nu nodig hebt voor huttententen, tarpen of eetluifels (of andere kampeeruitrusting met zeilringen), onze veelzijdige stokken klaren de klus.

Gelert Glasvezel Paal Reparatie Staven

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Als je een snelle oplossing voor je tent nodig hebt, zijn deze gelert fiberglass pole repair rods precies wat je nodig hebt. Met 7,75 m x 11 mm diameter zijn ze de perfecte maat om naar believen te worden ingekort en in je bestaande tentogen gestoken. Bovendien worden twee eindstukken meegeleverd, zodat je in een handomdraai weer van het buitenleven kunt genieten.

Tentstokken: Het perfecte frame voor je tent

Deze tentstok van ruimtevaartaluminiumlegering is het perfecte frame voor je tent. Hij is flexibel genoeg om naar behoefte gebogen te worden, maar sterk en duurzaam genoeg om alle weersomstandigheden te doorstaan. De afzonderlijke delen zijn gemakkelijk te installeren en te kiezen in slechts één seconde. De tarpstok kan ook gebruikt worden als noodstok voor je toevallige kampeertocht.

Tentstokken: Vaak gestelde vragen

Welke soorten tentstokken zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn drie hoofdtypen tentstokken. De meest voorkomende is de aluminium paal, die je in allerlei lengtes en diameters (dikte) kunt vinden. Aluminium palen hebben de neiging erg sterk te zijn, maar ook zwaar. Ze worden vaak gebruikt voor grote tenten die extra steun nodig hebben of waar gewicht geen probleem is, zoals bij kamperen op zandduinen of sneeuwvelden. Een andere soort is glasvezel, dat soortgelijke eigenschappen heeft als aluminium maar minder dan de helft weegt, zodat ze ideaal zijn voor rugzaktochten waarbij elk grammetje telt. Tenslotte zijn er koolstofvezel stokken, gemaakt van composiet materialen zoals grafietvezels die met hars samengeweven worden tot lange buizen die “pre-pregs” genoemd worden, dan rond mandrellen (ronde metalen staven) gewikkeld worden en bij hoge temperaturen gebakken worden tot ze verharden tot rechte stokken, klaar voor montage. Deze lichte maar uiterst duurzame stokken zijn populair geworden bij ultralichte rugzaktoeristen die willen dat al hun uitrusting minder dan 20 pond weegt, inclusief voedsel en water, zodat ze zich niet elke dag verslijten voor ze het kamp bereiken.

Een goede tentstok moet duurzaam zijn, licht in gewicht en gemakkelijk te gebruiken. Ze moeten ook een stevige grip op de grond hebben, zodat ze niet gemakkelijk omvallen. Het materiaal van de stokken waarvan de tent gemaakt is, is een andere belangrijke factor waarmee je rekening moet houden als je er een koopt.

Wie moet een Tentstok gebruiken?

Iedereen die snel en gemakkelijk een tent wil opzetten.

Op basis van welke criteria moet je een Tentstokken kopen?

De keuze van tentstokken moet afhangen van de gebruiker. Sommige mensen kopen liever een goedkoop exemplaar, terwijl anderen iets willen dat duurzamer is en lang meegaat. Het hangt ook af van waar je hem gaat gebruiken; ga je kamperen of wandelen dan zijn lichtgewicht stokken ideaal, terwijl als je hem in je achtertuin wilt gebruiken zware exemplaren prima zouden voldoen.

Zorg ervoor dat je vergelijkt op basis van kwaliteit en kenmerken, niet alleen op basis van prijs. Als het artikel goedkoop is, maar een hoge waardering heeft, betekent dat dat het goed genoeg is voor algemeen gebruik.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Tentstok?

Voordelen

De tentstokken zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal dat duurzaam en stevig is. Ze hebben een lange levensduur, zodat je ze nog vele jaren kunt gebruiken. Ze zijn gemakkelijk te installeren met behulp van de kleurgecodeerde hulzen, die het opzetten van je tent in een handomdraai vergemakkelijken.

Nadelen

Het belangrijkste nadeel van tentharingen is dat ze niet zo sterk en duurzaam zijn als andere tentharingen. Ze zijn ook minder effectief in zachte grond, zoals zand of sneeuw.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Haibinsuo
  • Unigear

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Tentstokken in onze review kost ongeveer 5 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 898 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies