Laatst bijgewerkt: 30-08-2021

Onze selectiecriteria

21Onderzochte producten

54Bestede uren

39Beoordeelde onderzoeken

176Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote minitrampoline test 2021. Hier stellen we alle minitrampolines voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het web toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste minitrampoline voor je te vinden.

Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een minitrampoline wilt kopen.
Belangrijk om te weten

 • Door zijn kleine diameter en geringe spronghoogte is een minitrampoline ideaal voor de kinderkamer of voor training in huis.
 • Als je geen rugpijn of andere orthopedische problemen hebt, is een minitrampoline met stalen veren een ideaal sport- en recreatie-apparaat.
 • Er zijn al goedkope modellen verkrijgbaar voor minder dan 50 €. Voor betere en meestal wat duurdere apparatuur van merkfabrikanten moet je rekenen op een bedrag tussen 50 en 100 €.

Mini trampoline: Onze selectie

Shopgids mini trampoline: Alles wat je moet weten

Voor wie is een mini trampoline geschikt?

Een minitrampoline is de juiste keuze als je ook bij slecht weer van stuiterplezier wilt genieten of als je je dagelijkse training wilt doen. Of het nu kinderen, tieners of volwassenen zijn – iedereen beleeft plezier aan het springen met een minitrampoline.

Maar omdat deze kleine geen vangnet heeft, wordt hij niet aanbevolen voor gebruik met heel jonge kinderen (jonger dan 6 jaar). Voor kinderen jonger dan 6 jaar raden we aan een kindertrampoline te kopen die speciaal ontworpen is om aan de behoeften van kinderen te voldoen.

Een minitrampoline is een eenvoudige trampoline en is meestal voorzien van stalen veren. De diameter van deze trampoline is vrij klein met een maximum van 140 cm. Voor de meeste mensen is een trampoline met stalen veren prima geschikt, in tegenstelling tot een fitnesstrampoline met een ophanging van rubber touw, die bijzonder gemakkelijk is voor de gewrichten.

Tip: Als je last hebt van rugpijn, gewrichtspijn, overgewicht of andere orthopedische problemen, raden we je aan een fitnesstrampoline te gebruiken. Deze is niet alleen stabieler dan een gewone minitrampoline, maar heeft ook een beter ophangsysteem (ophanging met rubber koord) en is gemakkelijker voor de gewrichten.

Trampolin-fitness
Een minitrampoline biedt optimaal stuiterplezier voor kinderen thuis bij slecht weer en is ook geschikt voor een dagelijkse training. (Foto: Counselling / pixabay.com)

Waar moet een kleine trampoline komen te staan?

In principe is een minitrampoline ontworpen voor gebruik binnenshuis omdat hij gemakkelijk op te bergen is als hij niet gebruikt wordt. Bij het opzetten van een minitrampoline moet je er vooral voor zorgen dat de trampoline stevig staat – d.w.z. op een vlakke ondergrond.

Sommige modellen kunnen echter zowel binnenshuis als buitenshuis in de tuin gebruikt worden. Je moet er echter voor zorgen dat je trampoline niet voortdurend aan weer en wind wordt blootgesteld, want daar is hij niet voor ontworpen. Daarom raden we je aan de trampoline na gebruik buitenshuis weer in je flat of huis op te bergen om beschadiging door het weer te voorkomen.

Mini trampolines zijn echter niet geschikt voor artistieke sprongen. Daarvoor raden we een trampoline voor buiten aan, zoals de tuintrampoline of de grondtrampoline.

Hoeveel kost een minitrampoline?

We hebben al uitvoerig uitgelegd waar je op moet letten bij het kopen van een minitrampoline en welke aspecten in het voordeel van de aanschaf ervan spreken. Maar je vraagt je waarschijnlijk af wat een klassieke minitrampoline eigenlijk kost en of je je überhaupt wel een kleinetrampoline kunt veroorloven.
Trampoline type Prijsklasse
Ophanging met stalen veren 50 – 100 €
Ophanging met rubberen touwen 50 – 150 €

In principe kost een mini-trampoline niet veel geld. Je kunt dus meestal een goed model verwachten in een lagere prijsklasse voor een kleine trampoline.

Je kunt op het Internet goedkope modellen vinden voor zo weinig als € 50. Je moet in deze prijsklasse echter geen absoluut hoogwaardige materialen verwachten. Dit beïnvloedt uiteindelijk zowel de levensduur als de veiligheid van je trampoline.

Je vindt betere en meestal wat duurdere uitrusting van merkfabrikanten als Hudora of FLEXI SPORTS in een prijsklasse tussen €50 en €100. Maar ook deze zijn meestal gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.

Let bij aankoop op TÜV/GS certificering. Kijk ook of er een vangnet, ladder en afdekzeil beschikbaar zijn.

Welke soorten minitrampolines zijn er en welke is geschikt voor jou?

De minitrampoline voor thuis, ook wel fitnesstrampoline of “rebounder” genoemd, is een veelzijdig toestel voor lichaamsbeweging. Het is leuk en brengt afwisseling in de dagelijkse fitnesstraining. Het is veelzijdig en kan gebruikt worden voor alles van valpreventie tot revalidatie.

Fitness trampolines zijn geschikt voor alle leeftijden. Ze zijn leuk voor kinderen, een ideaal trainingsmiddel voor mensen van middelbare leeftijd en zijn ook een geschikt toestel voor vooral oudere mensen om in hun eigen vier muren in beweging te blijven.

Bij het trainen met de rebounder komen door de speelse schommelingen endorfines vrij, de zogenaamde gelukshormonen. Daarom kan de trampoline ook gebruikt worden om depressie en stress te verlichten.

In principe kan er onderscheid gemaakt worden tussen twee soorten minitrampolines

 • Mini trampolines met stalen veren
 • Mini trampolines met rubberen touwen

De verschillende minitrampolines die op de markt zijn verschillen vooral in hun vering. De springmat wordt met rubberen touwen of veren aan het stalen frame bevestigd. De soort vering heeft een vrij grote invloed op het springgedrag van een trampoline en moet daarom overwogen worden vóór de aankoop.

Welke soort uitrusting het beste past is heel individueel en vaak een kwestie van smaak. Daarom is een directe vergelijking en persoonlijk advies van een specialist aan te bevelen.

Afhankelijk van het materiaal van de vering variëren fitnesstrampolines in prijs en stevigheid. In het volgende gedeelte worden de verschillen tussen de afzonderlijke trampolines kort uitgelegd, zodat je zelf kunt beslissen welke trampoline geschikt is voor jou. Het beschrijft ook de voor- en nadelen van elk type minitrampoline.

Hoe werkt een trampoline met stalen veren en wat zijn de voor- en nadelen?

Stalen veren zorgen voor een zeer veerkrachtige en stevige vering van de polyproplene stof. Ze zijn robuust en kunnen lange belastingen weerstaan. Een goede fitnesstrampoline met vering van stalen veren is een goed trainingstoestel en heeft meestal zelden onderhoud nodig. Piepende geluiden kunnen voorkomen bij nogal goedkopere modellen.

Stalen veren zijn niet zo zacht als rubber kabels. Ze zijn minder elastisch, en daarom worden ze niet aanbevolen voor mensen met orthopedische problemen. Voor de meeste mensen is een trampoline met stalen veren echter prima geschikt.

Voordelen
 • Goedkoop
 • Robuust
 • Veerkrachtig
Nadelen
 • Hard
 • Piepend

Hoe werkt een trampoline met rubberen touwen en wat zijn de voor- en nadelen?

Zoals hierboven al uitgelegd, schommel je veel zachter op een trampoline met rubberen touwen. De rubber touwen zijn enorm elastisch en kunnen daardoor uitrekken tot tweemaal hun normale lengte. Juist daarom hebben fitnesstrampolines met rubberen koorden een aantal voordelen.

Dit betekent dat gewrichten, tussenwervelschijven en het cardiovasculaire systeem minder belast worden. Trampolines beloven minder lichamelijke inspanning en dus een hogere metabolische activiteit. Een ander voordeel van fitnesstrampolines met rubberen touwen is dat de rubberen touwen op veel modellen kunnen worden aangepast aan het lichaamsgewicht van de springende persoon.

Een groot nadeel is dat rubber touwen vaak niet zo veerkrachtig zijn als stalen veren en na verloop van tijd poreus worden. Een ander nadeel van minitrampolines met touwvering is dat ze meer kosten dan toestellen met spiraalvering.

Voordelen
 • Gemakkelijk voor de gewrichten
 • Zacht voor de bloedsomloop
Nadelen
 • Relatief duur
 • Minder veerkrachtig
 • Wordt mettertijd poreus

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Vering

Je moet beslist letten op de vering waarmee je minitrampoline is uitgerust. Enerzijds zijn er modellen met stalen veren en anderzijds zijn er toestellen met rubberen touwen. Fitnesstrampolines zijn meestal voorzien van een ophanging met rubberen koord. Klassieke minitrampolines, daarentegen, hebben stalen veren.

Stalen veren zijn relatief hard in hun vering en zijn om die reden meer geschikt voor getrainde mensen of voor een training tussendoor. Rubberen touwen, daarentegen, zijn heel zacht voor de gewrichten en aangenaam om op te trainen. Deze zijn bijzonder geschikt voor mensen die thuis op een ontspannen manier hun conditie en evenwicht willen trainen.

Je moet er wel rekening mee houden dat met een minitrampoline alleen vlakke sprongen mogelijk zijn.

Aantal en hoogte van de steunpoten

Om ervoor te zorgen dat je minitrampoline stabiel staat, raden we minimaal zes steunpoten aan. Je moet ook bedenken dat vaste poten veiliger zijn dan vastgeschroefde modellen. Dit komt omdat de schroeven na verloop van tijd los kunnen gaan zitten.

Ook de hoogte van de poten speelt een beslissende rol. Ze moeten minstens 20, liefst 30 of 40 centimeter hoog zijn. Dit is nodig om te voorkomen dat zelfs zware sporters de grond raken als ze door het springnet landen.

trampolin
Afhankelijk van de toestand van de ondergrond moet aandacht besteed worden aan de poten van de trampoline en vooral aan de afstelling ervan. (Foto: Hans / pixabay.com)

Zaalhoogte

Net als bij een fitnesstrampoline zijn er ook op een minitrampoline geen hoge sprongen. Daarom hoef je bij het springen in je huis niet bang te zijn dat de beschikbare kamerhoogte onvoldoende zal zijn. Tot een lichaamslengte van 200 cm is een normale plafondhoogte van 240 cm volkomen voldoende voor je training.

Kijk voor langer gebruik uit naar beschikbare reserveonderdelen voor de minitrampoline.

Beeldbron: pixabay.com / Riala

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies