Laatst bijgewerkt: 26-09-2021

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

45Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

87Verzamelde opmerkingen

Mass gainers stellen je in staat je gewichtstoename doelen te bereiken en duurzaam spiermassa op te bouwen. Vooral als je het moeilijk vindt om veel te eten, is een mass gainer de perfecte oplossing voor je. Een mass gainer vult je dieet aan en helpt je aankomen door het hoge aantal calorieën.

Met onze grote mass gainer test 2021 willen we je helpen de beste mass gainer voor jou te vinden. We hebben mass gainers met verschillende ingrediënten en in verschillende vormen vergeleken om je te helpen beslissen welke je moet kopen.
Belangrijk om te weten

  • Mass gainers kunnen je helpen om aan te komen. Het mengsel van koolhydraten en eiwitten levert een hoog aantal calorieën.
  • Er kan een fundamenteel onderscheid gemaakt worden tussen mass gainers in poedervorm en mass gainers in staafvorm. De poedervorm is gebruikelijker en kan met water of melk gemengd worden om een shake te maken.
  • Mass gainers zijn bijzonder geschikt voor mensen die het moeilijk vinden veel te eten. Door het hoge aantal calorieën per portie, kan het persoonlijke caloriedoel sneller bereikt worden

Beste mass gainer: Onze selectie

Mass gainers worden door veel verschillende fabrikanten aangeboden en verschillen in hun samenstelling. Het is moeilijk overzicht te houden over alle verschillende producten die aangeboden worden. Om je beslissing gemakkelijker te maken hebben we de beste mass gainers voor je geselecteerd.

Mass gainer producten: Koop- en beoordelingscriteria

Bij het kopen van een mass gainer zijn er enkele aspecten waar je op moet letten en die je zullen helpen het juiste product voor je te kiezen. In de volgende lijst vind je alle criteria die je bij je beslissing kunnen helpen:

In de volgende paragrafen leggen we uit wat doorslaggevend is bij de afzonderlijke criteria.

Weight

De meeste fabrikanten bieden hun mass gainers in veel verschillende hoeveelheden aan. Het gewicht kan variëren van 1 kilo tot 7 kilo. Je kunt dus zelf kiezen hoeveel mass gainer je wilt, op basis van je behoeften.

Als je een mass gainer slechts korte tijd wilt uitproberen, raden we je aan een kleinere hoeveelheid te kiezen, zoals 1 tot 2 kilo. Als je echter zeker weet dat je een mass gainer op lange termijn wilt gebruiken, is het zinvol een grote hoeveelheid te kopen.

Flavour

De meeste leveranciers van mass gainers bieden verschillende smaken aan. De meest voorkomende smaken zijn vanille en chocolade. Je kunt verschillende recensies lezen om te weten wat je qua smaak kunt verwachten.

Als je nog steeds niet zeker weet welke smaak geschikt is voor jou, zijn er een paar leveranciers die proefporties aanbieden. Meestal krijg je meerdere porties in verschillende smaken.

Naast mass gainers met smaak zijn er ook mass gainers zonder smaak. Je kunt deze zelf op smaak brengen met een geprakte banaan of diepvriesfruit.

Kilocalorieën per portie

Het aantal calorieën per portie is waarschijnlijk erg belangrijk voor je, omdat je een verhoogde calorie-inname nodig hebt om aan te komen. Een hoger aantal calorieën per portie heeft ook invloed op hoe vaak je de mass gainer moet innemen.

Je zult een mass gainer met meer calorieën minder vaak moeten innemen dan een mass gainer met minder calorieën per portie.

Let er altijd op dat de calorieën per portie passen bij je streefgewicht.

Gebruiksaanwijzing

Massaversterkers in poedervorm kunnen met water of melk, of met beide gemengd worden. Afhankelijk van wat je als shake basis verkiest, moet je onderzoeken wat de fabrikant aanbeveelt.

Je vindt er ook informatie over hoe vaak je de mass gainer per dag moet innemen. Als je veel onderweg bent, is een mass gainer die je maar één keer per dag moet innemen geschikt voor je. Zoals reeds gezegd, moet je beslissing ook hiervan afhangen.

Ingrediënten

Bij de informatie over de ingrediënten moet je er vooral op letten of de mass gainer creatine bevat en of het aspartaamvrij is. We zullen in de volgende paragrafen uitleggen waarom deze ingrediënten gecontroleerd moeten worden.

Creatine verkort de regeneratiefase en verhoogt de spiergroei.

Creatine is een voedingssupplement waarvan gezegd wordt dat het prestatiebevorderend werkt en de spieropbouw bevordert. Creatine verkort ook de hersteltijd.

Als deze effecten interessant voor je zijn, raden we je aan een mass gainer met creatine te nemen.

Aspartaam is een kunstmatige zoetstof waarvan gezegd wordt dat hij negatieve effecten heeft, zoals een verhoogd risico op kanker of beschadiging van genetisch materiaal. Een mass gainer mag je gezondheid niet in gevaar brengen. Let er daarom op dat het product aspartaamvrij is.

Zoals je ziet, kan het geen kwaad de ingrediënten te controleren en er rekening mee te houden bij je beslissing.

Geschiktheid voor veganisten

Er zijn enkele leveranciers die ook veganistische mass gainers in hun assortiment hebben. Als je een geheel of gedeeltelijk veganistisch dieet volgt, zul je ook vinden wat je zoekt in het ruime assortiment mass gainers.

Of een mass gainer geschikt is voor een veganistisch dieet kun je meestal op de verpakking zien. Daar vind je het veganistische zegel. Net als bij mass gainers die creatine bevatten, adverteren veel fabrikanten al op het productetiket dat hun mass gainer een veganistisch product is.

Veganistische mass gainers kunnen ook bereid worden met water of melkvervangers zoals amandelmelk of havermelk.

Doseringsvorm

De meeste mass gainers komen in poedervorm. Water, melk of melkvervanger kan met het poeder gemengd worden om er een shake van te maken. Je kunt ook fruit aan je shake toevoegen.

Doe gewoon melk of water in de blender met het mass gainer poeder en, bijvoorbeeld, een banaan. Je shake is klaar.

Als je niet van shakes houdt, zijn er ook mass gainers in reepvorm. Ze vragen geen extra bereiding en je kunt ze zonder al te veel moeite onderweg eten.

Mass Gainer producten: Veel gestelde vragen en antwoorden

In het volgende willen we de belangrijkste vragen over mass gainers beantwoorden. We hebben vragen voor je uitgezocht en zullen die binnenkort beantwoorden. Als je de gids doorgelezen hebt, ken je alle essentiële achtergrondinformatie over mass gainers.

Voor wie is een mass gainer geschikt?

Een mass gainer is geschikt voor iedereen die het moeilijk vindt om aan te komen. Je komt aan als het aantal calorieën dat je eet hoger is dan het aantal calorieën dat je verbruikt. Door het hoge aantal calorieën per portie helpt een mass gainer je aankomen.

Vooral mensen die het moeilijk vinden om veel te eten kunnen mass gainers gebruiken.

Mass Gainer

Met behulp van mass gainers kun je massa opbouwen en je krachtniveau verhogen. (Image source: Alora Griffiths / unsplash)

Het voedingssupplement bestaat uit een mengsel van koolhydraten en eiwitten. Het product is meestal een poeder. Het kan gemengd worden met water of melk om er een shake van te maken, afhankelijk van de aanbevelingen van de fabrikant.

Behalve mass gainers in poedervorm bieden sommige firma’s ook mass gainers in de vorm van repen aan. Als je geen fan bent van shakes, zijn de repen een goed alternatief.

Welke soorten mass gainers zijn er?

Er zijn verschillende soorten mass gainers. We hebben de voor- en nadelen van elk type in de volgende tabel samengevat.

Type voordelen nadelen
Veganistische mass gainers natuurlijke ingrediënten meestal minder calorieën per portie
Mass gainers met creatine snellere hersteltijd mogelijk waterretentie
Mass gainer poeder dosering individueel instelbaar, eenvoudige bereiding onpraktisch voor onderweg
Mass Gainer Bars praktisch voor onderweg, vereist geen bereiding niet te doseren
Doe-het-zelf Mass Gainer natuurlijke ingrediënten, eenvoudig te doseren tijdrovend

Zoals je ziet zijn er verschillende soorten mass gainers die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Veganistische mass gainers bestaan meestal uit natuurlijke ingrediënten, maar hebben daarentegen beduidend minder calorieën per portie dan andere mass gainers.

Mass gainer poeders zijn handiger en kunnen gemakkelijk met water of melk bereid worden, maar zijn nogal onpraktisch als je veel onderweg bent.

Mass gainers bevatten creatine, dat de hersteltijd verkort, maar ook kan leiden tot het vasthouden van water.

Mass Gainer

Mass gainers die creatine bevatten verkorten de hersteltijd. Dit betekent dat je vaker kunt trainen en meer spieren kunt opbouwen. (Image source: Rick Barett / unsplash)

Dat is anders met mass gainer repen, die geweldig zijn voor onderweg omdat ze geen extra bereiding nodig hebben, maar ze zijn niet gemakkelijk te doseren.

Wat zijn de alternatieven voor een mass gainer?

Behalve het mass gainer supplement zijn er ook een paar alternatieven die je kunnen helpen aankomen.

De voor- en nadelen van deze alternatieven staan in de volgende tabel:

Alternatief beschrijving
Wei-eiwit voedingssupplement dat veel eiwit levert ter ondersteuning van de spieropbouw
Calorierijk dieet het bereiken van een calorie-overschot door voeding met calorierijk voedsel (bijvoorbeeld shake van havermout, kwark, melk en pindakaas)

Elke manier om aan te komen heeft zijn voordelen. Mass gainers lijken echter in sommige criteria superieur te zijn aan de alternatieven. Mass gainers zijn overtuigend door hun hoge caloriegehalte en gemakkelijke bereiding.

Hoe vaak moet ik een mass gainer nemen?

Hoe vaak je een mass gainer moet consumeren hangt van drie factoren af

  • Wat zijn de calorieën per portie? Een mass gainer met meer calorieën betekent dat je het minder vaak hoeft in te nemen. Terwijl je juist vaker een mass gainer met een laag aantal calorieën per portie moet nemen.
  • Wat is je streefgewicht? Hoeveel gewicht wil je winnen? De porties mass gainer die je consumeert moeten aangepast worden aan je dagelijkse caloriedoel. Als je wilt aankomen, moet je ongeveer 500 calorieën meer consumeren dan je dagelijkse energiebehoefte.
  • Hoeveel tijd heb je? Reis je veel? Als je een mass gainer in poedervorm koopt, moet je een zekere tijd uittrekken voor de bereiding. Als je veel reist, kun je thuis van tevoren shakes klaarmaken, maar dit vereist planning. Het zou zinvoller zijn als je de mass gainer slechts eenmaal per dag klaarmaakt.

Deze drie punten kun je gebruiken om uit te rekenen hoe vaak het voor jou zinvol is om een mass gainer te nemen.

Waar moet ik nog meer rekening mee houden als ik een mass gainer neem?

Een mass gainer is een voedingssupplement. Het wordt gebruikt als aanvulling op je voeding en niet om complete maaltijden te vervangen.

Je moet nog steeds evenwichtig eten en je lichaam voorzien van alle voedingsstoffen en vitamines die het nodig heeft.

Mass Gainer

Er zijn veel manieren om je Mass Gainer Shaker te verbeteren. Meng gepureerd fruit door je shake voor een calorie- en vitaminerijke smoothie. (Image source: Tara Evans / unsplash)

Wanneer je je mass gainer inneemt, bepaal je zelf. Sommige fabrikanten raden echter aan het supplement na de training in te nemen om de beste resultaten te krijgen.

Conclusie

Met behulp van een weight gainer kun je effectief aankomen en spiermassa opbouwen. Vergeleken met andere voedingssupplementen valt een mass gainer op door zijn hoge aantal calorieën – perfect om aan te komen. Of het nu een reep of een shake is, mass gainers maken indruk met hun effect en bereidingsgemak.

Als een kortere regeneratietijd belangrijk voor je is, kunnen we mass gainers met creatine aanbevelen. Dit ingrediënt verhoogt ook je spieropbouw, en dat is waarom mass gainers die creatine bevatten echt de moeite waard zijn. Ook als je een veganistisch dieet volgt, vind je in het ruime assortiment wat je zoekt en kun je je gewichtsdoel bereiken met natuurlijke ingrediënten.

Beeldbron: Serezniy / 123rf

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies