Laatst bijgewerkt: 07-06-2022

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

48Bestede uren

28Beoordeelde onderzoeken

87Verzamelde opmerkingen

Mammut slaapzakken zijn ontworpen om warm en comfortabel te zijn. Ze hebben een synthetische vulling die zacht, licht van gewicht, duurzaam en isolerend is. De buitenkant van de slaapzak is behandeld met een antibacteriële finish zodat hij langer fris blijft tussen wasbeurten door. Het helpt ook voorkomen dat geurtjes zich in je tas ophopen naarmate je hem langer gebruikt. Alle Mammut slaapzakken worden geleverd met een compressiezak om ze gemakkelijk op te bergen als je ze niet gebruikt of tijdens lange reizen waar de ruimte beperkt kan zijn (zoals bij backpacken).
Mammut slaapzak: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste mammut slaapzak: Onze selectie

Relaxed Slapen Slaapzak: De perfecte manier om een goede nachtrust te krijgen

Op zoek naar een goede nachtrust? Zoek niet verder dan de nieuwe Relaxed Sleep slaapzak. Deze slaapzak is ontwikkeld met een nieuw ontworpen snit die intuïtieve klimaatregeling biedt dankzij de gecentreerde 2-weg rits. De comfortabele, zachte stof in de capuchon vermindert lawaai en verhoogt het comfort, terwijl het diepe slaapmasker en de oordopjes helpen licht en geluid te verminderen. De gemakkelijk te bedienen magnetische sluiting op de warmtekraag maakt deze slaapzak perfect voor wie een goede nachtrust wil.

De perfecte reisslaapzak

Op zoek naar de perfecte reisslaapzak? Zoek niet verder. Onze 100% zijde, geweven 8.5 mm 220 x 85 cm, 170 g (met draagtas) is extreem licht en klein, waardoor hij perfect is voor op reis. Plus, hij is aangenaam op de huid en mooi afgewerkt met een gleuf aan één kant voor een betere instap (gleuflengte ca. 40 cm).

Mammut slaapzak: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Mammut Slaapzakken zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn drie soorten Mammut Slaapzakken. De eerste is de donzen, die een donzen vulling heeft en in verschillende gewichten voor verschillende temperaturen komt. Dan is er de synthetische versie die ook in verschillende temperatuurklassen komt. Tenslotte zijn er slaapzakken met zowel dons als synthetische isolatie om je een nog warmere slaapzak te geven zonder al te veel gewicht of omvang aan je bepakking toe te voegen.

Het eerste waar je naar moet kijken is de vulkracht. Het vulvermogen geeft aan hoe goed een slaapzak lucht vasthoudt, en dus hoe goed hij isoleert. Je vindt deze informatie in kubieke meters (m3) op het etiket van je Mammut Slaapzak of door er online naar te zoeken met Google of een andere zoekmachine. Een goede vuistregel is een slaapzak te kopen met een isolatiefactor die hoger is dan wat je nodig hebt – ga je ’s zomers kamperen, neem er dan een met 600-700 m³/kg; ga anders voor 800+ m³/kg.

Wie moet een Mammut Slaapzak gebruiken?

Deze slaapzak is ideaal voor iedereen die het meeste uit zijn kampeerervaring wil halen. Hij is perfect voor autokampeerders, rugzaktoeristen en zelfs voor wie graag korte rugzaktochten maakt. De Mammut Slaapzak is ontworpen met comfort in het achterhoofd, zodat hij je ’s nachts warm houdt zonder dat je het overdag te warm krijgt als de temperaturen warmer zijn dan verwacht.

Op basis van welke criteria moet je een Mammut Slaapzak kopen?

De belangrijkste factor is je budget. Ga voor een Mammut Slaapzak die binnen je budget past en waar je je prettig bij voelt. Kies de beste Mammut Slaapzak die binnen je prijsklasse ligt, maar vergeet niet bij je keuze ook eventuele andere factoren in aanmerking te nemen, zoals de duurzaamheid, de eigenschappen enz.

Zorg ervoor dat je de afmetingen van een Mammut Slaapzak vergelijkt met het isolatiemateriaal; hij moet warm genoeg zijn voor de winter, maar niet te warm voor de zomer. Kijk ook of er extra vulling op je slaapzak zit (hoe meer vulling, hoe warmer). Je moet ook bedenken waar en wanneer je dit product zult gebruiken? Als je hem alleen op campings of binnenshuis gaat gebruiken, dan maakt het gewicht waarschijnlijk niet zo veel uit. Maar als je van plan bent door bergen te trekken en iets wilt dat je tempo kan bijhouden, dan kan duurzaamheid er meer toe doen dan iets anders.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Mammut Slaapzak?

Voordelen

Mammut Slaapzakken zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit materialen die er zijn. Ze hebben een hoog isolatieniveau en ze kunnen tot heel kleine afmetingen worden samengedrukt, zodat ze ideaal zijn voor rugzak- of trektochten.

Nadelen

Het enige nadeel van een Mammut Slaapzak is dat hij voor sommige mensen te warm kan zijn. Als je bij temperaturen onder het vriespunt gaat slapen, dan houdt deze slaapzak je niet zo warm als andere slaapzakken op de markt.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Mammut
  • Mammut
  • Mammut

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Mammut slaapzak in onze review kost ongeveer 99 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 599 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies