Laatst bijgewerkt: 26-09-2021

Onze selectiecriteria

26Onderzochte producten

65Bestede uren

27Beoordeelde onderzoeken

168Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote magnesium citraat test 2022. Hier stellen we alle magnesium citraten die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen het beste magnesiumcitraat voor je te vinden.

Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waarvan je op de hoogte moet zijn als je magnesium citraat wilt kopen.
Belangrijk om te weten

  • Magnesiumcitraat wordt gemaakt van het magnesium in citroenzuur. Je hebt magnesium in je lichaam nodig voor je stofwisseling, voor je spieren en voor je botten.
  • Als je intensief aan sport doet en voortdurend last hebt van krampen in je kuiten, is magnesium als voedingssupplement precies goed voor je.
  • Vooral als je borstvoeding geeft, kun je magnesiumcitraat nemen als ondersteunend supplement. Terwijl je borstvoeding geeft, heb je een verhoogde behoefte aan magnesium.

Beste magnesiumcitraat: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je magnesiumcitraat koopt

Wat is magnesiumcitraat?

Zoals de naam al zegt, is magnesiumcitraat het magnesium in citroenzuur. Magnesiumcitraat heeft meestal een magnesiumgehalte van ongeveer acht procent.

Wie wil er gewekt worden door krampen in de kuiten? Rustgevende slaap is de eerste vereiste voor een goed begin van de dag. (Image source: 123rf.com / 31233969)

Dit klinkt misschien niet als veel, maar het is meer dan genoeg. Zuiver magnesium is niet verkrijgbaar omdat het zeer explosief is en dus gewoon te gevaarlijk voor gewone consumenten.

Magnesiumcitraat in het bijzonder heeft de beste biologische beschikbaarheid, wat betekent dat het bijzonder goed door je lichaam kan worden opgenomen. Dit betekent dat je slechts een kleine hoeveelheid van het actieve bestanddeel uitscheidt.

Waar is magnesiumcitraat goed voor?

Magnesium zelf is essentieel voor de stofwisseling van je lichaam, je botten en je spieren. Het behoort tot de groep van mineralen.

Als je zweet, verlies je een aanzienlijke hoeveelheid magnesium. Als je het niet in een of andere vorm aanvult, krijg je ’s nachts last van vermoeidheid of de bekende kuitkrampen.

Magnesium is ook een belangrijke bouwsteen voor je botten en tanden. Omdat je lichaam het mineraal niet zelf kan aanmaken, moet je magnesium via je voedsel binnenkrijgen.

Hoe werkt magnesiumcitraat?

In bepaalde situaties heb je een grotere behoefte aan magnesium, zoals tijdens intensieve trainingsfasen of tijdens de zwangerschap. Ook diabetici, kinderen en jongeren of mensen op gevorderde leeftijd hebben baat bij magnesiumcitraat.

Vooral als je op dieet bent, moet je denken aan het innemen van voedingssupplementen. Mensen laten vaak voedingsmiddelen weg die belangrijke mineralen bevatten.

Vooral als je op dieet bent, is het belangrijk om evenwichtig te eten. Alle micro- en macronutriënten moeten in een of andere vorm vertegenwoordigd zijn. (Image source: unsplash.com / Dan Gold)

En omdat magnesium niet door zelf-synthese kan worden aangemaakt, moet je ervoor zorgen dat je voldoende magnesium binnenkrijgt, vooral als je op dieet bent.

Als je een tekort hebt, lijden je spieren, botten en stofwisseling eronder. In de spiercellen laat een tekort aan magnesium zich voelen door krampen.

In je cellen zitten ook kleine brandstoffen die kortweg ATP genoemd worden. Deze brandstoffen worden geactiveerd door magnesium. Je kunt je dus herinneren dat magnesium een belangrijke rol speelt in alle energie-afhankelijke processen in je lichaam.

Hoe herken ik een magnesiumtekort?

Vermoeidheid en spierkrampen zijn de duidelijkste waarschuwingssignalen van een magnesiumtekort. Je kunt je arts ook om een bloedonderzoek vragen om een magnesiumtekort uit te sluiten.

In elk geval moet je je ervan bewust zijn dat aandoeningen zoals stress, diabetes, intensieve lichaamsbeweging of het gebruik van diuretica een magnesiumtekort kunnen veroorzaken.

Wat zijn de bijwerkingen van magnesiumcitraat?

Een bijwerking die kan optreden is diarree. Je hoeft je geen zorgen te maken over overdosering. Als je goed werkende nieren hebt, wordt het teveel aan magnesium gewoon uitgescheiden.

We raden je ook aan calcium en magnesium op verschillende tijdstippen in te nemen. Als je de supplementen tegelijk inneemt, kunnen ze elkaars werking verstoren.

Besluit: Welke soorten magnesiumcitraten zijn er en welke is geschikt voor jou?

Over het algemeen vind je geen zuiver magnesium in de winkel. Wat je wel vindt, zijn magnesiumverbindingen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen anorganische en organische magnesiumverbindingen.

In het volgende zullen we de verschillen en de respectieve voor- en nadelen uitleggen.

Wat zijn anorganische magnesiumverbindingen en wat zijn de voor- en nadelen?

Anorganische magnesiumverbindingen zijn magnesiumoxide, magnesiumcarbonaat, magnesiumsulfaat en magnesiumfosfaat.

De anorganische magnesiumverbindingen hebben een lagere biologische beschikbaarheid dan de organische magnesiumverbindingen, daarom adviseren we je de organische magnesiumverbindingen te kiezen.

Wat zijn organische magnesiumverbindingen en wat zijn de voor- en nadelen?

In het algemeen kunnen magnesiumverbindingen in 5 verschillende categorieën verdeeld worden, die in de tabel hieronder verklaard worden. Elk ervan wordt op een ander gebied gebruikt en ondersteunt het lichaam.

Om je te helpen deze magnesiumverbindingen beter in te delen, hebben we een overzicht samengesteld waarin je een aantal magnesiumverbindingen en hun voordelen op een duidelijke en compacte manier kunt zien:

Magnesiumverbinding Indicatie
Magnesiumcitraat Versnelt de stoelgang, Bevordert de stoelgang, Bij chronische constipatie, Voorkomt nierstenen
Magnesiumcarbonaat Tegen brandend maagzuur
Magnesiumotaat Bij hart- en vaatproblemen, Bij hartfalen

Zoals je ziet heeft magnesium citraat vele toepassingen. Magnesiumcitraat ondersteunt in het algemeen je stofwisseling of je darmen en heeft een preventieve werking tegen ziekten en chronische aandoeningen.

Voordelen
  • Essentieel voor je stofwisseling, spieren en botten
  • Smaakt aangenaam zuur
  • Helpt bij vermoeidheid
  • Helpt bij spierkrampen
Nadelen
  • Kan een laxerend effect hebben als de dosis te hoog is
  • Kan moeilijk in te nemen zijn als het in poedervorm is
  • Moet over een langere periode ingenomen worden

Koopcriteria: Dit zijn de factoren die je kunt gebruiken om magnesium citraten te vergelijken en te evalueren

In het volgende willen we je de factoren laten zien die je kunt gebruiken om magnesium citraten te vergelijken en te evalueren. Zo kun je gemakkelijker beslissen of een bepaald preparaat al dan niet geschikt voor je is.

Samengevat zijn dat:

Doseringsvorm

Of je de voorkeur geeft aan capsules of poeder is uiteindelijk aan jou. Er zijn genoeg mensen die grote problemen hebben met het doorslikken van capsules of medicijnen.

Als je het ook aangenamer vindt om een wat bitter sap te slikken in plaats van drie capsules, kun je beter voor het poeder gaan.

Je persoonlijke voorkeur gaat hier boven alles.

Additieven

Als additieven je een doorn in het oog zijn of je kunt ze gewoon niet verdragen, dan heb je beperkte keuzemogelijkheden als het om drankjes en repen gaat. Glutamine poeder heeft meestal de minste tot geen toevoegingen.

Filter gewoon de toevoegingen uit bij je online zoektocht naar de juiste glutamine. Vaak kunnen ook additieven zoals smaakversterkers, kleurstoffen en conserveringsmiddelen of zelfs zoetstoffen het aantal calorieën opdrijven

Intoleranties

Niet alleen ongewenste additieven, maar ook intoleranties zoals lactose- en glucose-intolerantie of gluten-intolerantie beperken de voeding. Voedingssupplementen zijn hierbij nuttige helpers.

Maar als ze ook allergenen bevatten, wordt het voor jou alleen maar ingewikkelder. In dit geval heb je de mogelijkheid om glutamine te gebruiken, dat geen allergenen bevat.

Land van herkomst

Een belangrijk criterium bij je zoektocht naar het juiste supplement is het land van productie. Als de glutamine in de EU of, nog beter, in Duitsland wordt geproduceerd, kun je er zeker van zijn dat het aan de plaatselijke voorschriften voldoet.

Verpakkingen die in goed Duits geschreven zijn, zijn een goede indicator van een veilig product. Je kunt de ingrediëntenlijst bekijken voor je koopt.

Voedingssupplementen zijn onderworpen aan verplichte etikettering en moeten aan bepaalde eisen voldoen. Deze zijn verstandig en dienen om je te beschermen. Zelfs als een product uit het buitenland, zoals de VS, aanzienlijk goedkoper kan zijn, betaal je de prijs met je gezondheid.

Beeldbron: 123rf.com / 68490854

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies