Laatst bijgewerkt: 24-09-2021

Onze selectiecriteria

11Onderzochte producten

54Bestede uren

29Beoordeelde onderzoeken

149Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote Flavdrops test 2023. Hier presenteren we alle flavdrops die we getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de perfecte flavdrops voor je te vinden.

Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Indien beschikbaar laten we je ook interessante testvideo’s zien. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waarvan je op de hoogte moet zijn als je flavdrops wilt kopen.
Beste Flavdrops: Onze selectie

 • Flavdrops kunnen gebruikt worden om de smaak van eten en drinken te verbeteren. Ze zijn ook heerlijk om mee te koken en te bakken.
 • Er zijn veel verschillende smaken, dus ze kunnen op verschillende manieren gebruikt worden.
 • Deze gearomatiseerde druppels zijn bijna altijd suikervrij en bevatten weinig calorieën. Daarom zijn ze vooral goed voor mensen die willen afvallen.

Beste Flavdrops: Onze selectie

Advies: Vragen die je jezelf moet stellen voor je flavdrops koopt

Voor wie zijn flavdrops bedoeld?

FlavDrops komen eigenlijk uit de sportsector. Ze zijn echter niet alleen geschikt voor atleten. In principe kan iedereen ze gebruiken.

Zoals de naam al zegt, zijn dit druppels met een smaakje. Je kunt ze gebruiken om de smaak van voedsel op te peppen.

Flavdrops kunnen gebruikt worden om verschillende voedingsmiddelen zoeter te maken. (Image source: unsplash.com / Melissa Belanger)

Flavdrops zijn meestal erg laag in calorieën. Daarom zijn ze goed voor mensen die willen afvallen. Maar als je alleen je suikerinname wilt verminderen, zijn ze heel goed. In de meeste gevallen zijn ze suikervrij.

Welk effect hebben flavdrops?

Flavdrops zijn druppels met smaak. Ze worden gebruikt om de smaak van eten en drinken te veranderen.

Flavdrops zijn er in veel verschillende smaken. Daarom zijn ze heel veelzijdig. Je kunt altijd nieuwe smaken uitproberen. Daarom ben je er zeker van dat je je niet zo snel verveelt.

Dat kan onder andere met yoghurt, pap en kwark. Maar flavdrops zijn ook geschikt om mee te bakken en te koken. Je kunt bijvoorbeeld de smaak van pannenkoeken veranderen met deze druppels.

Je kunt er ook de smaak van niet-alcoholische drankjes mee veranderen. Meestal zijn een paar druppels al genoeg om water naar aardbeien te laten smaken, bijvoorbeeld.

Hoe gezond zijn flavdrops?

In principe zijn alle flavdrops veilig, zolang je ze in kleine hoeveelheden gebruikt. De kleur- en smaakstoffen die in dit product zitten, vind je in bijna elk ander voedsel.

Andere ingrediënten in dit product zijn water, smaakstoffen, zoetstoffen, kleurstoffen en conserveermiddelen. Daarom hebben flavdrops geen schadelijke effecten.

Je mag deze druppels echter nooit in hun pure vorm innemen. Zorg ervoor dat je ze alleen in combinatie met andere voedingsmiddelen of dranken consumeert.

Smaakpoeder

Behalve de druppelsmaakstoffen zijn ze ook in poedervorm verkrijgbaar. Ze bevatten gelijksoortige ingrediënten. Ze zijn er meestal ook in verschillende smaken.

Het grote verschil is dat smaakpoeder sucralose bevat. Dit is een bouwmateriaal dat lijkt op gewone huishoudsuiker.

Toch is dit product ook geschikt om af te vallen. De sucralose wordt niet door het lichaam gemetaboliseerd. In plaats daarvan wordt dit element gewoon weer uitgescheiden.

Siroop

Een ander alternatief is siroop. Het is gemakkelijk zelf te maken en hoeft niet gekocht te worden. In de meeste gevallen is het ook goedkoper.

Maar gekochte producten bevatten meestal veel suiker, en daarom is dit alternatief niet bepaald gezond. In de meeste gevallen wordt siroop gebruikt om smaak aan water te geven. Maar het kan ook gebruikt worden om te bakken.

Een ander probleem is dat er niet zo veel smaken zijn. Er zijn alleen fruitige soorten, want siroop wordt bijna altijd van fruit gemaakt.

Natuurlijke smaakstoffen

Natuurlijke smaakstoffen zijn de gezondste manier om eten of drinken een andere smaak te geven. Gebruik gewoon kruiden, vruchten en groenten die van zichzelf een heel sterke smaak hebben.

In gekochte levensmiddelen die smaakstoffen bevatten, zijn deze meestal chemisch vervaardigd. In veel gevallen zijn die niet gezond voor ons lichaam.

We spreken van een natuurlijk aroma als het gemaakt is van dierlijk en plantaardig materiaal. Deze vorm wordt meestal verkregen met behulp van fysische processen. Zo wordt bijvoorbeeld aardbeiensmaak gemaakt van echte aardbeien.

Besluit: Welke soorten flavdrops zijn er en welke zijn geschikt voor jou?

In principe kan onderscheid gemaakt worden tussen de volgende soorten flavdrops

 • Smaakdruppels zonder suiker
 • Flavdrops met sucralose

In de volgende paragrafen worden de respectieve flavdrops meer in detail besproken en hun voor- en nadelen besproken.

Wat onderscheidt suikervrije flavdrops en wat zijn de voor- en nadelen?

FlavDrops zonder suiker zijn altijd zonder calorieën. Daarom zijn ze bijzonder geschikt voor mensen die op hun figuur willen letten.

De ingrediënten zijn ook heel goed voor onze gebitsgezondheid. In tegenstelling tot gewone voedingsmiddelen voorkomen ze tandbederf. Dit wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door suiker.

Dit product is ook geschikt voor mensen met diabetes of fructose-intolerantie.

Hoewel de smaakdruppels een heel lekkere smaak afgeven, bevatten ze geen vitamines. Daarom is het heel belangrijk dat je ook gezond en gevarieerd eet.

Voordelen
 • Voorkomt tandbederf
 • Geschikt voor diabetici
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Zeer gemakkelijk te doseren
 • Geschikt voor fructose-intolerantie
Nadelen
 • Alleen goede smaak
 • Bevat geen vitamines
 • Vervangt geen evenwichtige voeding
 • Kan tot hunkeren leiden

Wat onderscheidt flavdrops met sucralose en wat zijn de voor- en nadelen?

Sucralose is een zoetstof die in veel flavdrops zit. Het is de bedoeling dat het de suiker vervangt die niet aanwezig is.

Deze zoetstof is erg zoet en bevat geen calorieën. Andere suikeralternatieven hebben vaak een bittere nasmaak. Dit is niet het geval met sucralose.

Of er bijwerkingen zijn op het menselijk lichaam is nog niet bewezen. Bij experimenten op dieren waren er echter merkbare veranderingen in de lever en de nieren.

Voordelen
 • Heeft geen calorieën
 • Zeer zoet
 • Geen bittere nasmaak
Nadelen
 • Bij dierstudies waren er vergrotingen van de nieren en de lever
 • Slecht voor het milieu

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om flavdrops te vergelijken en te evalueren

Met dit punt willen we je helpen de juiste flavdrops voor je te vinden en de verschillende producten op de markt te vergelijken. Houd bij de aanschaf wel rekening met deze punten

 • Smaak
 • Ingrediënten
 • Houdbaarheid
 • Calorieën
 • Dosering
 • Prijs

De volgende paragrafen beschrijven de afzonderlijke criteria meer in detail en laten zien waar je bij aankoop op moet letten.

Flavour

Er zijn nu veel verschillende smaken te koop. Bij de aankoop moet je er echter rekening mee houden dat je de flavdrops niet zomaar inneemt. Je combineert ze immers altijd met andere spijzen en dranken.

Daarom is het zinvol om verschillende smaken tegelijk te kopen. Dan ben je goed voorbereid op elke mogelijke combinatie. Immers, niet elke smaak past bij elk gerecht.

Het kan ook gebeuren dat je een smaak niet meer lekker vindt nadat je hem een tijdje gebruikt hebt. In zo’n geval is het raadzaam om altijd meerdere flavdrops in verschillende smaken in huis te hebben.

Als je nog geen ervaring hebt met flavdrops, zijn er enkele bedrijven die proefverpakkingen aanbieden. Deze bevatten tot zes verschillende smaken. Zo kun je een voorproefje krijgen voor je koopt.

De populairste smaken zijn:

 • Chocolade
 • Vanille
 • Aardbei
 • Caramel
 • Kokosnoot
 • Banaan

Houdbaarheid

De meeste FlavDrops zijn ongeopend ongeveer een jaar houdbaar. Meer gedetailleerde informatie vind je op de verpakking.

Als je je smaakdruppels al geopend hebt, is het aan te raden ze zo snel mogelijk op te gebruiken. Anders kunnen ze bederven.

Als dit het geval is, moet je ze niet meer gebruiken en ze zo snel mogelijk weggooien. Anders kunnen ze schadelijke effecten op je lichaam hebben.

Ingrediënten

De ingrediënten van flavdrops variëren naar gelang de fabrikant. Meestal bestaan ze echter uit water, smaakstoffen, zoetstoffen, kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

Laaggeprijsde producten kunnen gemaakt zijn met ingrediënten van lage kwaliteit. Daarom moet je de website van het bedrijf zorgvuldig bekijken. Voordat je tot een product besluit.

Als je bijzonder gezonde ingrediënten wilt hebben, moet je erop letten dat er geen kleurstoffen in zitten. Deze kunnen in sommige smaken aanwezig zijn. Dit komt het meest voor in flavdrops met de smaak aardbei of chocolade.

Calorieën

In de meeste gevallen bevatten ze weinig calorieën. Vele bevatten ook geen suiker, waardoor ze goed zijn om af te vallen.

Flavdrops bevatten echter alleen weinig calorieën, als je je aan de doseringsaanwijzingen houdt. Als je er te veel gebruikt, bevatten ze een paar calorieën.

Dosering

Flavdrops zijn altijd sterk geconcentreerde smaakversterkers. Daarom is het heel belangrijk dat je ze niet in te grote hoeveelheden consumeert.

Een paar druppels zijn meestal voldoende om een goed resultaat te krijgen. Meer gedetailleerde informatie over de juiste dosering van het product vind je op de verpakking.

Flavdrops moeten altijd in combinatie met andere voedingsmiddelen of dranken ingenomen worden. Anders kunnen ze schadelijk zijn.

Flavdrops moeten altijd met voedsel of een drankje ingenomen worden. (Image source: unsplash.com / Joanna Kosinska)

De meeste producten worden al geleverd met een pipet of een doseerhulpje. Dit vereenvoudigt de toepassing enorm.

Prijs

De prijs van dit product varieert naargelang de fabrikant, de ingrediënten en de beschikbare hoeveelheid.

Als je hoogwaardige flavdrops met ingrediënten van goede kwaliteit wilt, moet je bereid zijn iets meer geld uit te geven.

In principe kun je ook producten kopen in drogisterijen. Maar hun ingrediënten zijn meestal niet zo goed als die van de merkproducten.

Wetenswaardigheden over flavdrops

Wat is de beste manier om flavdrops te gebruiken?

Flavdrops zijn heel gemakkelijk in gebruik. Ze worden meestal geleverd met een pipet of een druppelaar. Dit maakt doseren heel gemakkelijk.

Hoeveel druppels je moet gebruiken kun je meestal direct op de verpakking van het product aflezen. Omdat de druppels sterk geconcentreerd zijn, moet je maar een kleine hoeveelheid gebruiken.

Zolang je ze alleen in de voorgeschreven hoeveelheid inneemt, hebben ze geen slechte effecten op je lichaam.

Wat zijn de recepten met flavdrops?

Je kunt veel verschillende gerechten bereiden met flavdrops. Ze zijn niet alleen geschikt om mee te koken, maar ook om mee te bakken.

Maar je kunt ook heel gemakkelijk koude gerechten verfijnen. Je kunt ze gebruiken om yoghurt, pap, curd of rijstpudding een heel bijzondere smaak te geven.

Als je iets wilt koken, kun je ze gebruiken om bijvoorbeeld pannenkoeken te bakken. Maar je kunt er ook een kwarkpannetje van maken, verschillende muffins en cakes.

De ruime keuze aan smaken geeft je veel keuzemogelijkheden.

Wat is de houdbaarheid van Flavdrops?

De houdbaarheidsdatum vind je meestal direct op de verpakking van de flavdrops. De meeste flavdrops zijn echter 1 jaar houdbaar als ze ongeopend zijn.

Wel kun je reeds geopende verpakkingen beter eerder opgebruiken. Anders zijn ze misschien niet meer eetbaar. Als dit gebeurt, moet je ze zo snel mogelijk weggooien. Anders kunnen ze een schadelijk effect op je gezondheid hebben.

Om ervoor te zorgen dat de geopende aromadruppels lang goed blijven, moet je op een paar dingen letten. Hierover kom je meer te weten in de volgende paragraaf.

Hoe moet ik gearomatiseerde druppels bewaren?

Als de verpakking van de flavdrops al geopend is, moet je ze beschermen tegen overmatige hitte. Je moet ze ook beschermen tegen direct zonlicht.

Het beste kun je een koele, donkere plaats zoeken en ze daar bewaren. Dit is de langste manier om de flavdrops te bewaren en te voorkomen dat ze bederven.

Beeldbron: unsplash.com / Brooke Lark

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies