Laatst bijgewerkt: 12-10-2021

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

14Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

82Verzamelde opmerkingen

Sinds de wereld, hebben we onze schoonmoeders willen behagen. Ze zijn heel belangrijke mensen voor onze partners, ze zijn verantwoordelijk voor het ter wereld brengen van onze liefdes. Zij zijn onze familie. Dus als je die speciale persoon een plezier wilt doen met een mooi cadeau voor je schoonmoeder, ben je hier op de juiste plaats.

Hier, bij ReviewBox Brasil, laten we je zien hoe je het beste cadeau voor je schoonmoeder kunt kiezen, het cadeau dat het beste past bij haar persoonlijkheid, de gelegenheid, en ook bij jou en je portemonnee.
Belangrijk om te weten

  • De gelegenheid van het geschenk zal dicteren hoe het zal zijn, persoonlijk, een souvenir, of casual.
  • Vergeet niet met je partner te praten, zodat je geen herhaalde geschenken geeft, en ook zodat jouw geschenk zijn of haar cadeau niet overschaduwt.
  • Wees voorzichtig met het geven van cosmetica aan ijdele schoonmoeders. Ijdele mensen hebben bij dit soort produkten meestal een heel specifieke smaak.

Dit vindje misschien ookleuk

  • Boeken van Bráulio Bessa: De beste in 2021
  • Aromatische kaars: Hoe kies je de beste op 2021?
  • Vrouwenparfum: Welke past het beste bij jou op 2021?

Een cadeau kiezen, voor wie dan ook, kan een moeilijke opgave zijn, vooral als we door onze ideeën heen zijn. Daarom stelden we een lijst samen met suggesties voor goede cadeaus voor een schoonmoeder, tussen traditionele keuzes, creatieve, affectieve, kortom, die bij je situatie passen.

Winkelgids

Als elke moeder op een bepaalde manier is, kan hetzelfde gezegd worden voor schoonmoeders, want het zijn tenslotte ook allemaal moeders. Sommige schoonmoeders zijn jaloerser, anderen verwelkomen hun schoonzoon of schoondochter als hun eigen kind. Er zijn ijdele schoonmoeders, moderne schoonmoeders, religieuze schoonmoeders, kortom, schoonmoeders van alle soorten, maten en kleuren.

In deze Winkelgids hebben we geprobeerd zoveel mogelijk persoonlijkheden aan bod te laten komen, tenminste als het om cadeaus gaat. Je vindt er ook enkele suggesties, tips en andere nuttige informatie voor je onderzoek, zodat je je schoonmoeder je zin kunt geven, en vooral, haar zin.

Imagem mostra um casal de avós segurando seus netos, cada um no colo de um. O avô sorri, a avó mexe com a neta no colo do avô.

Schoonmoeder is een moeder. En moeders zijn er in allerlei soorten. (Bron: Pixabay/ Pexels.com)

Hoe kies je een geschenk voor een ijdele schoonmoeder?

Geschenken voor ijdele schoonmoeders kunnen valkuilen zijn. Denkend aan deze eigenschap van hun persoonlijkheid, zijn we geneigd ze make-up, parfums, kleding en alle andere schoonheids- en esthetische producten te geven. Het gebeurt dat, als de schoonmoeder ijdel is, de kans groot is dat ze ook heel duidelijke en specifieke smaken heeft wat deze producten betreft, zoals de juiste foundation, de kleur van haar lippenstift, de kleuren van de jurk die ze draagt, en andere eigen smaken.

Veel mensen definiëren een parfum graag als “van hen”, een geur die hen in stilte identificeert. Zoek uit of dit bij je schoonmoeder het geval is, en je hebt een geweldig cadeau om te geven.

Je moet dus ofwel meer informatie zoeken over deze smaken, zoals specifieke merken cosmetica of kleding, of je schoonmoeder iets geven voor haar ijdelheid, maar meer basaal of meer gericht op esthetische verzorging dan noodzakelijkerwijs op presentatie, zoals vochtinbrengende crèmes in plaats van blush en lipsticks.

Imagem mostra uma mulher numa praça, de chapéu, brincos de pérola, vestido leve e um colar de contas.

De specifieke smaken van een ijdele schoonmoeder kunnen een valstrik zijn. Ga liever voor huidverzorging dan voor make-up. (Bron: bruce mars/ Pexels.com)

Wat geef je aan een moderne schoonmoeder?

We kunnen zeggen dat er twee soorten geschenken voor een moderne schoonmoeder zijn: technologische geschenken en geschenken die gericht zijn op de nieuwste cultuur, memes, sociale netwerken, series op Netflix, enzovoort. Het technologische geschenk zal waarschijnlijk nuttiger zijn, zoals een slim horloge , een bluetooth koptelefoon of een virtuele assistent, maar het zal ook duurder zijn.

Het geschenk van de moderne cultuur, daarentegen, zal creatiever zijn, ook al loop je het risico dat het in een hoekje van de huiskamer van je schoonmoeder blijft hangen. Posters, mokken, T-shirts, en andere voorwerpen met hedendaagse popcultuurthema’s zijn in dit geval het meest gangbaar.

Wat zijn de beste goedkope cadeaus voor een schoonmoeder?

Soms heb je niet genoeg geld en komen er verjaardagen aan, maar er is geen tekort aan goede goedkope cadeaus voor je schoonmoeder. Veel ervan zijn niet bepaald creatief, maar ze zijn alleen maar “afgezaagd” omdat het in feite veilige keuzes zijn.

Bloemen, bijvoorbeeld, zijn altijd goede opties, met flexibele prijzen.

Bloemen, bijvoorbeeld, zijn altijd goede opties, met zeer flexibele prijzen. Behalve chocolade zijn er ook zoetigheden, zoals taart van een rotisserie die je schoonmoeder lekker vindt, en meer eenvoudige mogelijkheden van parfum- en cosmeticawinkels, met doosjes en kits klaar voor mensen in je specifieke situatie.

Imagem mostra um embrulho com um botão de uma rosa, apoiado sobre um braço de um sofá.

Aan goedkope mogelijkheden voor cadeaus voor een schoonmoeder ontbreekt het niet. Verwacht alleen niet te creatief te zijn. (Bron: Goran Ivos/ Unsplash.com)

Waar vind je geschenken voor een religieuze schoonmoeder?

Een heel gewoon “type” schoonmoeder in ons land is de religieuze schoonmoeder, altijd met religieuze thema’s op haar kleding, en vol met heilige heiligen en heilige versieringen rond het huis.

Er zijn veel winkels die zich in dit soort artikelen specialiseren, zoals Onze Heilige Familie, maar er zijn ook veel straatgeschenkenwinkels met beeldjes, T-shirts en andere religieuze voorwerpen. Je vindt alles op Mercado Livre, en veel kwaliteitsartikelen op Amazon, en ook boeken van verschillende religies.

Aankoopcriteria: Hoe kies je het ideale geschenk voor je schoonmoeder

Er zijn verschillende situaties waarin je je schoonmoeder iets moet geven, en ook verschillende aspecten die je geschenk, een goed geschenk maken. In de onderstaande lijst vragen we aandacht voor wat op deze momenten belangrijk is. Dit zijn elementen die, als ze genoteerd worden, prima aankoopcriteria kunnen zijn om je keuze te sturen.

Gelegenheid

De gelegenheid, de reden waarom je je schoonmoeder een cadeau geeft, dicteert veel van wat het cadeau zal zijn. Dit komt omdat data als Kerstmis enigszins onpersoonlijk zijn, d.w.z. iedereen geeft een cadeau aan ieder ander, en dat van jou hoeft niet bijzonder te zijn, in de zin dat het de geschiedenis van je relatie rechtvaardigt of draagt.

Verjaardagen en Moederdagen daarentegen zijn intiemer, en een cadeau dat je genegenheid toont, je aandacht voor de geschiedenis van de relatie tussen jou en je schoonmoeder, is prima. Denk aan gesprekken, gebeurtenissen, data die jullie samen doorbrachten en kies iets dat je aan die momenten herinnert.

Imagem mostra uma família, com pais, avós e uma criança, todos com gorros natalinos, sentados no sofá, ao lado de uma árvore de natal decorada.Imagem mostra uma família, com pais, avós e uma criança, todos com gorros natalinos, sentados no sofá, ao lado de uma árvore de natal decorada.

De gelegenheid dicteert hoe persoonlijk het cadeau voor je schoonmoeder moet zijn. (Bron: imtmphoto/ 123rf.com)

Soort relatie

De soort relatie die jij en je schoonmoeder hebben is ook een punt om over na te denken bij de keuze van het cadeau, vooral als jullie een hechte band hebben.

De bedoeling is in dit geval een cadeau te geven dat bij jullie intimiteit past, maar dat wel in je zak past. Als de relatie tussen jullie vriendschappelijk is, maar niet noodzakelijk hecht, worden traditionele keuzes zoals bloemen, crèmes en snoepjes meestal goed ontvangen.

Partnergeschenk

Vergeet niet met je partner te praten voor je het cadeau kiest! De bedoeling is dat je zijn of haar cadeau niet overschaduwt, vooral omdat het de kinderen van je schoonmoeder zijn. Kun je je voorstellen dat je met een grote doos aankomt en zij alleen een klein tasje heeft?

Het loont de moeite om niet alleen te praten zodat de geschenken niet hetzelfde zijn, maar ook om ze te laten herhalen in het idee of gebied, zoals dat jullie beiden boeken geven, of accessoires en elektronische apparatuur, ook al zijn het verschillende producten.

Leeftijd

Leeftijd is een goede leidraad voor het geven van geschenken aan wie dan ook, ook aan je schoonmoeder. Elke leeftijd draagt een aantal culturele zaken met zich mee, tradities, gewoonten, kortom, waar sommige geschenken beter bij passen.

De bedoeling is hier niet om je geschenk te beperken door de leeftijd van de persoon, maar om dit getal je ideeën te laten inspireren, bijvoorbeeld door achter culturele elementen uit het verleden van je schoonmoeder aan te gaan, zoals een film die ze vroeger keek, dat soort dingen.

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies