Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

16Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

67Verzamelde opmerkingen

In de tekst van vandaag vertellen we alles over het bodyboard, de verplichte uitrusting van een van de populairste zeesporten, een zekere aanwezigheid op elk Braziliaans strand. Met een bodyboard heb je een complete activiteit in handen, die een heel gezin kan vermaken en die motivatie kan zijn die je wilde om een sport te beoefenen. In deze Gids helpen we je het ideale model te vinden, dat het beste past bij je niveau van oefenen en bij waar en hoe je het wilt gebruiken.
Belangrijk om te weten

  • De maat van je bodyboard moet geschikt zijn voor je lengte, en moet gemeten worden met de plank die verticaal tot je navel komt.
  • Er zijn ideale bodyboard modellen voor elk gebruiksniveau, van beginner tot semi-professioneel (gemiddeld) en professioneel.
  • De twee meest voorkomende materialen bij de samenstelling van bodyboards zijn polypropyleen en polyethyleen, waarbij het tweede het meest gebruikt wordt.

Beste Bodyboards: Onze selectie

We hebben een lijst samengesteld van de beste bodyboards op de markt, gebaseerd op de belangrijkste gebruikssituaties. We hebben ook de kwaliteit van de materialen, de prestaties en de kosten-baten verhouding van elk exemplaar beoordeeld.

Koopgids

Een bodyboard is een van de meest veelzijdige wateruitrustingen op de markt. Hij is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen, van grote golven tot schuimende zeeën, van de pretentieloze alligator tot de meest ingewikkelde manoeuvres. Toch is er voor elk soort gebruik een ideaal model. In de Winkelgids hieronder helpen we je het juiste model voor het jouwe te vinden, ook al is het een beetje van elk.

Imagem mostra um rapaz um pouco distante da câmera, deitado em sua prancha de bodyboard, em meio à uma onda.

Van grote golven tot zeeschuim: de veelzijdigheid van het bodyboard is groot. (Bron: Camila Castillo / Unsplash)

Bodyboard voor beginners, semi-professioneel of professioneel?

Er is geen specifieke tweedeling tussen bodyboards, in die zin dat er geen verschillende soorten van dit materiaal zijn, en uiteindelijk is het bodyboard zelf een niche van het grote surfboard segment. Hoe dan ook, wat de verschillende bodyboard modellen op de markt onderscheidt zijn de verschillende sets materialen, accessoires en ontwerpen. Ze zijn op hun beurt afgestemd op de soorten acties die de surfer op het board doet. Deze acties, tenslotte, bepalen het niveau van oefening van de bodyboarder, dat kan zijn beginner, semi-professioneel (of gemiddeld) en professioneel.

Imagem mostra um bodyboarder deslizando por uma onda média.

Je bewegingen in het water bepalen het type bodyboard dat je nodig hebt, tussen beginner, semi-professioneel en professioneel. (Bron: alfcermed / Pixabay)

Voor een beginner, die zich alleen concentreert op op het board blijven en de basisbewegingen maken in kleinere golven, moet het board stabiel en licht zijn. Ideaal is een model met een brede staart en dat al geleverd wordt met een bestendige en gemakkelijk te gebruiken riem (gids). De semi-professionele boards zijn voor hen die al golven van grotere moeilijkheidsgraad trotseren en zelfs hun eerste manoeuvres wagen. Als de nadruk op de golven ligt, is een brede staart nog steeds de moeite waard, voor manoeuvres zijn modellen met smalle staart de moeite waard. Ideaal is een lichaam van materiaal met gemiddelde of hoge dichtheid, maar met een goede kosten-baten verhouding. Professionals moeten, uiteindelijk, veelzijdig, flexibel en resistent zijn. Materialen met hoge dichtheid, die meer weerstand geven, smalle staarten en meer ergonomische ontwerpen, vooral bij de neus, presteren meestal beter.

Beginner Semi-professioneel Professioneel
Kenmerken Stabiel en licht Stabiel en flexibel Flexibel en bestendig
Staart Largo Breed of smal Smal
Dichtheid Laag Gemiddeld – Hoog Hoog

Wat zijn de beste bodyboard merken?

Behalve dat je de juiste eigenschappen moet hebben, is het belangrijk dat je een bodyboard kiest van een merk met kwaliteit en traditie in het segment. Onder de nationale merken valt de reus Mormaii op, die ook accessoires en surfartikelen maakt, en het zeer traditionele Genesis, een van de oudste op de markt. GT Boards is een ander Braziliaans merk met veel ervaring op dit gebied. In de groep van buitenlandse merken belichten we: BZ Boards; Science Bodyboards, gemaakt door Mike Stewart, een van de grootste bodyboarders aller tijden; het Californische Custom X; Morey Boogie, het oudste merk in het segment; en No. 6, een van de meest recente en vernieuwende.

Bodyboard of surfplank?

In het hoofd van elke beginnende surfer, dat wil zeggen, degene die toch al een golf wil vangen, maar niet weet hoe, ligt de eeuwige twijfel tussen het kopen van een bodyboard of een surfplank. Verre van de sporten te willen vergelijken, elk met zijn rijke geschiedenis en zijn bijdrage aan de maritieme en radicale sportwereld, zijn er een reeks objectieve vragen die kunnen helpen deze twijfel op te lossen, althans op het moment van de aankoop.

Imagem mostra dois rapazes caminhando pela praia, cada um carregando uma prancha de bodyboard debaixo do braço.

Beide werken op de golven, en buiten het voor de hand liggende zijn er een aantal praktische zaken die uiteindelijk bodyboarden van surfen onderscheiden. (Bron: Mael BALLAND / Unsplash)

Het punt is dat, als activiteit, bodyboarden veel praktischer is, wat het bodyboard tot een veel veelzijdigere aankoop maakt. Een bodyboard is kleiner van formaat, lichter en weinig onderhoud vergend, en kan door iedereen gebruikt worden, al is het maar om in zee rond te dobberen. Surfen, daarentegen, heeft een veel sterkere strandcultuur. Je zult geen moeite hebben hulp te vinden om te beginnen – in inhoud# op het internet, of met de hulp van een bevriende surfer -, of om verder te gaan, met groepen surfers verspreid over het hele land en verschillende gevestigde surftoppen langs de hele Braziliaanse kust. [/tablex]

Bodyboard Surf Praktisch Hoog Laag Cultuurxx Opkomend Gevestigd Gebruik Veelzijdig Sport

Koopcriteria: Je Bodyboard Kiezen

Hieronder vind je onze exclusieve lijst met

keuzecriteria

. Hun voorwerpen zijn uitstekende eigenschappen van het bodyboard die bij aankoop bijzondere aandacht verdienen

  • Maat
  • Staart
  • Blokmateriaal
  • Leiband

Laten we het dus over elk van deze zaken hebben, zodat je precies weet wat je koopt, en zo de beste keuze kunt maken.

Maat

De maat van het board is essentieel voor je beste prestaties erop, en vooral voor je comfort. Er is een plankmaat die het meest geschikt is voor elke hoogte, en die moet berekend worden met de plank in de verticale stand. Het ideale model is er een dat, met het achterste deel op de grond, het voorste deel op één lijn met je navel heeft. Hetzelfde geldt voor de hoogte van de knieën en de kin, waarbij de laatste de rol van de navel “speelt”. Maak je geen zorgen over de precieze maat, er is een foutmarge van een paar centimeter. Als je via internet koopt, kijk dan eens naar de volgende referentietabel.

Hoogte (m) Afmetingen plank (inch)
1.20 – 1.45 30
1.45 – 1.65 34
1.65 – 1.85 38
1.85 – 42 – 45

De

staart van de plank bepaalt de mate van stabiliteit en snelheid.

De staart van het bord bepaalt de mate van stabiliteit en snelheid, die omgekeerd evenredig zijn. De bredere zijn stabieler, en daardoor langzamer, ideaal voor beginners of voor een rustigere “navigatie”. De smallere staarten daarentegen zijn sneller, ideaal voor wie manoeuvres wil doen, waardoor het board natuurlijk instabieler wordt, beter te navigeren door ervaren bodyboarders. Het

blokmateriaal

Het blokmateriaal, dat de bulk van het bodyboard is – het skelet, zogezegd – beïnvloedt direct de prestaties van het model. Er is niet één ideaal materiaal, maar een groep kwaliteitscomponenten. De meest voorkomende en even efficiënte zijn Polyethyleen (PE), dat een lage of hoge dichtheid kan hebben, Polypropyleen (PP), Polystyreen (PS) en Polyurethaan (PU).

Leash

Dit laatste punt is eenvoudiger. De gids, of riem, is essentieel voor de veiligheid van de bodyboarder, en ook om het board niet te verliezen in het geval, of beter, als het water breekt. Toch zijn er modellen die niet met een ingebouwde riem geleverd worden. Het is daarom de moeite waard de voorkeur te geven aan die met het lipje in de verpakking. (Featured Image Source: OMNA / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies