Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

18Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

67Verzamelde opmerkingen

Vandaag hebben we het over een toestel dat een revolutie teweeg kan brengen in je cardiovasculaire training of een geweldige optie kan zijn in je sportschool: De airbike! Hij is steeds meer aanwezig in de fitnesswereld en brengt ongelooflijke voordelen voor iedereen die hem vaak gebruikt!

We kunnen zeggen dat de airbike een evolutie is van de hometrainer, omdat hij veel completere trainingen geeft. Maar, tenslotte, wat zijn de voordelen die het biedt? En hoe kies je het perfecte model voor je huis of sportzaal? Over al deze onderwerpen zullen we het in de volgende regels hebben!
Belangrijk om te weten

 • Het hebben van een airbike is een uitstekende optie voor wie binnenshuis wil sporten. Hiermee kan het hele lichaam tegelijk bewogen worden.
 • Behalve cardiorespiratoire voordelen kun je met de airbike ook specifieke delen van het lichaam trainen, calorieën verbranden, snelheid winnen en explosiviteit.
 • Voor een perfect gebruik van een airbike heb je misschien de hulp nodig van een vakman die in staat is de juiste afstellingen te doen en het ideale oefenprogramma te bepalen.

Beste Airbike: Onze selectie

de redactie

Koopgids

De koopgids is het hoofdgedeelte van ons artikel: Daarin geven we antwoorden op de meest gestelde vragen van het publiek over de airbike.

Blijf bij ons om de voordelen van dit toestel te leren kennen, het van andere te onderscheiden, te weten hoe je het het beste kunt gebruiken en nog veel meer!

Imagem mostra uma mulher se exercitando em uma airbike.

De airbike is uitstekend geschikt voor verschillende soorten oefeningen. (Bron: ammentorp/ 123rf.com)

Wat is een airbike en waar wordt hij voor gebruikt?

Cardiovasculaire trainingen zijn erg populair in sportscholen. Zoals de naam al zegt, zijn de belangrijkste voordelen de verbeteringen die ze brengen aan het ademhalings- en vaatstelsel, en ze maken meestal gebruik van apparatuur als hometrainers en loopbanden.

De airbike is een toestel dat cardiovasculaire training naar een hoger niveau helpt tillen. Je kunt er armen en benen apart mee trainen, of het hele lichaam tegelijk, met variaties in intensiteit en snelheid, en de inspanning kan naar behoefte van de beoefenaar geregeld worden.

Of het nu in sportscholen is of voor persoonlijk gebruik, de airbike is een prima optie voor cardiorespiratoire en vasculaire verbetering. De meeste modellen lijken op een hometrainer, inclusief de informatie op de monitor, maar ze hebben meer functies en mogelijkheden.

Wist je dat crossfit een van de belangrijkste factoren is die verantwoordelijk zijn voor de popularisering van de airbike? Bekend om zijn intense trainingen zocht deze stijl van lichaamsbeweging toestellen die bredere en krachtiger bewegingen mogelijk maakten.

Zo verving crossfit de ergometrische fiets door de airbike, een beweging die ook steeds meer in gewone sportscholen te zien is!

Wat zijn de voordelen van een airbike?

Als we een airbike zien, merken we dat er ook oefeningen met de armen mee gedaan kunnen worden. We zien meteen het differentiële ervan: De mogelijkheid om alle lichaamsdelen tegelijk te bewegen, wat onmiddellijk resultaten oplevert die niet alleen op één plaats zijn.

Het belangrijkste voordeel van de airbike is echter de technologie: Hoe intenser het ritme is dat de gebruiker oplegt, met de benen of met de armen, hoe meer weerstand het toestel oplegt. Hierdoor neemt de uitdaging steeds toe en wordt de oefening nooit makkelijk of gemakkelijk.

De airbike biedt trainers of gebruikers de mogelijkheid verschillende soorten oefeningen te kiezen, die telkens op een spier of een lichaamsdeel gericht zijn. Het is geen repetitief toestel, en beperkt evenmin de trainingsmogelijkheden.

Het is compact, past binnen het huis en maakt een breed scala aan oefeningen en voordelen mogelijk. Het enige minpunt is de prijs, die iets te hoog is.

Zie de tabel hieronder voor de belangrijkste voor- en nadelen van de airbike:

Voordelen
 • Je kunt er oefeningen mee doen voor het hele lichaam
 • De intensiteit neemt toe naar gelang de gebruiker
 • Er zijn verschillende mogelijkheden om te trainen met slechts één toestel
 • Compact: Hij past zelfs in een flat
Nadelen
 • De prijs is meestal vrij hoog

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een airbike voor het lichaam?

We hebben veel gesproken over de voordelen die oefeningen met een airbike kunnen opleveren, maar we hebben daar nog geen meer praktische demonstraties van gegeven. Het is tijd om op een rijtje te zetten welke systemen, functies en lichaamsdelen het meest van deze uitrusting profiteren!

 • Ademhalingsstelsel en bloedvatenstelsel: Het vermogen van het lichaam om te ademen en zuurstof te geven, en de bloedsomloop, behoren tot de belangrijkste voordelen van een airbike. Frequente trainingen leiden tot een voortdurend gevoel van welzijn en een grotere levensduur.
 • Afslanken: Om af te slanken met behulp van een airbike, moet je je concentreren op een constante training van matige intensiteit. Samen met een goed dieet moet het resultaat bij het verbranden van calorieën geweldige resultaten opleveren.
 • Bepalen van spiergroepen: Met de airbike kunnen benen, armen, rug of borst geïsoleerd getraind worden. Met goede volgordes is het mogelijk in deze gebieden spiermassa en weerstand te winnen, vet te elimineren en goede resultaten te bereiken, zowel voor de esthetiek als voor de kwaliteit van leven.
 • Snelheid en explosie: Constante training met grote weerstand op de airbike doet de snelheid en explosie van de gebruiker na verloop van tijd sterk toenemen, wat ideaal kan zijn bij het beoefenen van bepaalde sporten.

Airbike of hometrainer?

Het fysieke verschil tussen een airbike en een hometrainer is vrij duidelijk: de eerste heeft ook handgrepen waarmee de armen samen met de traditionele “trappende” beweging bewogen kunnen worden. Dit leidt ook tot verschillen in de oefeningen.

Een hometrainer is al een heel efficiënt toestel voor cardiovasculaire training, omdat hij intense bewegingen en verschillende inspanningsaanpassingen mogelijk maakt. Wat verandert is juist het feit dat de airbike completer is, en meer delen van het lichaam bewerkt.

Als je binnenshuis eenvoudige oefeningen wilt doen, gewoon om actief te blijven, kan minder uitgeven en een hometrainer aanschaffen een goed idee zijn. Maar voor wie meer mogelijkheden en complexere trainingen wil, is de airbike de beste optie.

Gyms moeten zonder twijfel beide mogelijkheden bieden, en zo de gebruikers een ruimere keuze aan toestellen bieden.

We vergelijken de twee apparaten in een kleine tabel:

Airbike Hometrainer
Oefeningen toegestaan Cardiovasculair, benen, armen, rug, borst Cardiovasculair, benen
Kenmerken zelf Maakt een breed scala aan oefeningen mogelijk, de technologie verhoogt de weerstand naar gelang de gebruiker Dient als traditioneel en effectief cardiovasculair trainingstoestel
Prijs Hoog Betaalbaar

Hoe gebruik je een airbike op de beste manier?

Je kunt kiezen uit vele mogelijke oefeningen op een airbike: op een eenvoudige manier trappen, zoals op een hometrainer, alleen de armen bewegen, “roeibewegingen” maken, kiezen voor een meer complete sequentie die effecten kan hebben op het hele lichaam, onder andere.

Je moet altijd weten wat je hoofddoel is met de airbike.

Om te weten welke sequentie het meest aan te bevelen is, moet je weten wat je doelen zijn: Vaatcapaciteit verbeteren? Om specifieke delen van het lichaam te definiëren? Om af te vallen? Snelheid winnen? Als je dit antwoord kent, kun je profiteren van alles wat airbike te bieden heeft.

De beste manier is toegang te hebben tot een personal trainer, die in staat is oefeningen op te zetten die bij je passen. Dit kan in een sportschool, via internet of zelfs met specifieke apps.

Er zijn nog enkele belangrijke aanpassingen die gedaan moeten worden, zoals de hoogte en afstand van het zitje, naast de uitlijning van de knie.

Aankoopcriteria: Waar moet je op letten als je een airbike koopt

We hebben hierboven de voordelen, voordelen en differentiators van airbike gebracht. Als je overtuigd bent er een te kopen, moet je nu weten hoe je modellen van elkaar kunt onderscheiden. Wat zijn de belangrijkste technische kenmerken voor je keuze? We hebben er vier uitgekozen!

Hieronder leer je iets meer over elk van hen!

Trainingsprogramma’s

Technologie is een groot hoogtepunt van airbikes. Ze hebben zeer goede panelen, vaak in LCD, die functies en belangrijke informatie kunnen weergeven, en ook de opname van verschillende trainingsprogramma’s mogelijk maken.

De trainingsprogramma’s kunnen op de monitor aangepast worden en tonen verschillende soorten oefeningen, het tellen van de tijd, het aantal calorieën en andere waardevolle informatie. Zo heb je een echt accessoire op het dashboard dat je helpt tijdens je trainingen.

Vergelijken wat airbike modellen bieden aan trainingsprogramma’s kan je heel wat helpen om het beste model te kiezen!

Imagem mostra um homem pedalando em uma airbike.

Airbikes bieden trainingsprogramma’s met een keur aan mogelijkheden. (Bron: Aleksey Satyrenko/ 123rf.com)

Mogelijke aanpassingen

We vermeldden al eerder dat de juiste afstellingen van de airbike nodig zijn om er het meeste uit te halen: Zaken als zithoogte en afstand tussen zadel en pedalen zijn erg belangrijk.

Hoogte-, kantel- en afstandsinstellingen zijn belangrijk op een airbike.

Als je het meeste comfort en rendement uit je airbike wilt halen, heb je een model nodig dat verschillende hoogte-, kantel-, afstand- en drukinstellingen biedt. Hoe meer je kunt knutselen, hoe meer je de uitrusting tot je beschikking kunt stellen.

We kunnen ook enkele ergonomische aanpassingen noemen die sommige mensen kunnen wensen, zoals een soepel stuur en voetriempjes. Als deze voor jou essentieel zijn, zoek dan naar modellen die ze bieden!

Beeldschermfuncties

Op toestellen als hometrainers, loopbanden en, natuurlijk, airbikes is het beeldscherm een van de beste vrienden van de gebruiker. Het geeft veel belangrijke informatie weer, waarmee je de werkelijke doeltreffendheid van je oefeningen kunt begrijpen.

Zoek naar airbike modellen die een bevredigende hoeveelheid informatie kunnen aflezen. Een goed differentieel is de polsslag, waarvoor je een speciaal accessoire nodig hebt, maar die helpt bij het begrijpen van de cardiovasculaire activiteiten.

Structuur

Investeren in een airbike betekent een aanzienlijke hoeveelheid geld aan je lichaam wijden. En je wilt er zeker goed gebruik van maken, met een duurzaam, bestendig stuk gereedschap waarmee je vele jaren kunt sporten.

Ga na waarvan de airbike gemaakt is: Koolstofstaal voor de carrosserie, chroom-molybdeen knoppen voor de pedalen en kwaliteitsschuim voor het zitvlak zijn de beste keuzes. Eis ook kwaliteitsverf en afwerking, bij voorkeur met roestwerende eigenschappen.

(Bron: Olena Kachmar/ 123rf.com) (Zichtbare foto: Olena Kachmar/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies